Ple de Berga

El regidor que va trencar la disciplina de vot defensa el dret a votar per lliure

Francesc Xavier Francàs (CiU) nega que la seva acció obri cap crisi al grup municipal

07.05.2016 | 07:59
Francesc Xavier Francàs intervé al ple de dijous.

El regidor Francesc Xavier Francàs del grup de CiU a Berga ha defensat el seu dret a trencar la disciplina de vot com ha fet en el darrer ple ordinari tal i com ha informat aquest diari. Francàs va votar a favor de la proposta de la CUP del nou sistema de retribució de les hores extres de Patum al personal municipal. La resta dels seus companys del grup de CiU , en canvi, es van abstenir. La proposta es va aprovar amb els vots a favor de la CUP, Francàs i ERC. Es van abstenir la resta de regidors de CiU presents al ple, i els del PSC i ICV.

L'edil ha rebutjat que la seva acció es pugui interpretar com un trencament dins del grup. «De crisi no n'hi cap ni una» ha defensat, argüint que «la prova és que en la resta de punts» va votar igual que els seus companys. «No cal fer-ne cap més lectura perquè no hi ha res més, no hi ha cap mena de trencament» ha assegurat a Regió7. «després del ple vam anar a sopar tots junts, no hi ha cap tensió». Hi ha afegit que «el dia que no m'agradi, passaré la porta».

Francàs ha justificat el seu vot exposant que durant la negociació entre el govern de la CUP i el comitè d'empresa pel nou sistema de retribucions, es va escampar el rumor que ell i el seu company de grup, el regidor Pau Bessa estaven pressionant a representants dels treballadors perquè votessin en contra de la proposta de la CUP. Francàs ho va voler explicar al ple per negar-ho rotundament (també ho va negar Bessa) i perquè quedés clar que ell actua d'acord amb el seu criteri, de forma autònoma més enllà de la disciplina de vot. A més, ha justificat que no volia anar en contra de les finances municipals. La proposta de la CUP suposa que el consistori pagarà 40.717 euros en concepte d'hores extres per Patum als seu personal quan el 2015 en va abonar 72.792 euros. Un estalvi que considera que cal tenir en compte.
Tal i com ja ha informat aquest diari una part de les hores, el 33% es pagarà amb descans. El 66% es pagarà amb diners.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook
Enllaços recomanats: Premis cinema