El Congrés acorda rebaixar IVA dels serveis veterinaris del 21 al 10%

El diputat d'ERC Joan Capdevila ha recordat que la meitat de les famílies espanyoles compten amb una mascota

04.10.2016 | 21:58

El Ple del Congrés dels Diputats ha donat el vistiplau avui a una proposició del Grup Parlamentari d'Esquerra Republicana (ERC) que insta el Govern a rebaixar l'IVA dels serveis i medicaments veterinaris de l'actual 21% al 10%.

La iniciativa ha estat aprovada amb el suport de la majoria dels grups excepte els de Ciutadans, que s'ha abstingut, i PP, que ha votat en contra.

El diputat d'ERC Joan Capdevila, veterinari de professió, ha defensat que "no té sentit des de cap punt de vista" que s'apugés l'IVA d'uns serveis "tan bàsics" com els veterinaris del 8 al 21% el 2012.

Capdevila ha subratllat que aqusta pujada del preu dels serveis i medicaments veterinaris pot derivar en un problema de salut pública ja que moltes persones han hagut de desistir de recórrer al veterinari a causa de l'increment dels costos.

El diputat d'ERC ha recordat que la meitat de les famílies espanyoles compten amb una mascota, i que "no es pot gravar la tinença d'un gos o un gat com un article de luxe perquè no ho és i aporta molts beneficis socials".

La proposta d'Esquerra sosté que només el 2014 es van tancar a Espanya 730 clíniques d'animals de companyia "per, entre d'altres causes, la pujada de l'IVA veterinari".

Al temps afegeix que, en termes tributaris, el sector veterinari d'animals de companyia no representa ni un 0,02 per cent del PIB de l'Estat espanyol.

Al debat parlamentari hi han assistit representants del Consell General de Col·legis Veterinaris per donar suport a aquesta iniciativa.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook
Enllaços recomanats: Premis cinema