Comprova el teu cor abans de córrer una marató

Cardiòlegs recomanen realitzar electrocardiogrames abans de participar en aquest tipus de proves

27.04.2013 | 10:33
Comprova el teu cor abans de córrer una marató
Comprova el teu cor abans de córrer una marató

Especialistes en Cardiologia de l'Hospital Universitari de Sant Joan (Alacant) recomanen als qui de forma aficionada participen en maratons a sotmetre's prèviament a un electrocardiograma i a una exploració física.

A més, segons han exposat a Efe, és important conèixer la història clínica de la persona, especialment davant la realització d'esforços esportius de caràcter intens encara que la prova sigui una mitja marató.

Segons el cardiòleg de l'hospital de Sant Joan Juan Quiles, avui en dia cada vegada és més freqüent observar la presència de gent aficionada a aquest tipus de proves. De fet, segons ha exposat, l'edat mitjana dels corredors se situa al voltant dels 40 anys.

Tal com ha explicat, en aquesta franja d'edat superior als de 35 anys, "la principal causa de mort sobtada durant la pràctica esportiva està relacionada amb la malaltia coronària".

"És aconsellable", segons ha remarcat, una revisió mèdica centrada en la detecció de factors de risc i en esbrinar la presència de símptomes suggestius d'una malaltia coronària, i la realització d'una exploració física i d'un electrocardiograma.

L'objectiu és detectar una possible alteració cardíaca abans d'inscriure's i participar en una cursa.

Quiles ha detallat que els esportistes d'elit i molts dels que estan federats "passen periòdicament per reconeixements mèdics", però ha lamentat que no hi hagi "una pauta específica" sobre el tipus de revisions adequades per als esportistes aficionats i no federats.

El cardiòleg ha apuntat que a Itàlia, després d'implantar de manera sistemàtica la realització d'història clínica, exploració i electrocardiograma, es va comprovar que "s'havia reduït de manera significativa la xifra de morts sobtades durant la pràctica esportiva".

Els resultats d'aquests estudis van portar a la Societat Europea de Cardiologia a recomanar la realització d'aquestes tres proves, que n'hi hauria prou, segons ha afegit, per descartar l'existència d'anomalies cardíaques que puguin implicar riscos per al corredor.

Salut


Per què cal vacunar-se de la grip?
Per què cal vacunar-se de la grip?

Per què cal vacunar-se de la grip?

El virus no és mortal, però en embarassades o en persones majors de 60 anys pot ser-ho

Quants ous es poden menjar a la setmana?

Quants ous es poden menjar a la setmana?

L'ombra del colesterol sempre ha planat sobre aquest aliment

Remeis casolans per combatre la tos seca

Remeis casolans per combatre la tos seca

Descobreix com evitar-la amb ingredients que tens a casa i acaba amb les molèsties

Per què és dolent per la salut menjar a mitjanit?

Per què és dolent per la salut menjar a mitjanit?

No és convenient ignorar les senyals del rellotge biològic i menjar fora hores

Embaràs

Guia per a embarassades

redacció

 | 0

Et donem consells, t'ensenyem a fer massatges, t'expliquem què pots i no pots menjar...

 

Enllaços recomanats: Premis cinema