Les persones que pateixen Parkinson o alguna altra malaltia considerada com a moviment anormal, tenen a la seva disposició a Manresa un centre del Grup Mèdic Barcelona-Parkinson, especialitzat en el diagnòstic i tractament integral -mèdic i quirúrgic- del Parkinson i també de la distonia o tremolors.

El grup es dedica a atendre d'una manera integral els pacients: el procés s'inicia amb el diagnòstic i continua amb el tractament mèdic, la rehabilitació i la cirurgia del Parkinson. A més, s'ofereix suport en línia sobre equips i consultes mèdiques relacionades amb la malaltia de Parkinson i altres moviments anormals, també els tics, síndromes coreica, tremolors, mioclònies...

El diagnòstic del Parkinson

Perquè una persona pateixi de la Malaltia de Parkinson, d'acord amb els criteris del Banc de Cervells de l'Hospital Queen Square de Londres, ha de presentar almenys dos dels següents símptomes: tremolor de repòs, rigidesa i lentitud. També ha d'haver una millora d'almenys un 50% dels símptomes posterior a la presa de l-dopa i no han d'existir signes atípics (demència, trastorns disautonòmics, fàrmacs parkinsonitzants, entre d'altres).

Distonies i tremolors

A diferència del Parkinson, les Distonies són una malaltia caracteritzada per la postura involuntària i sostinguda d'un múscul. La distonia pot afectar els músculs a través del cos (generalitzat), en certes parts del cos (segmentari), o es pot confinar als músculs o als grups particulars del múscul (focals).

Quant als tremolors, no són pròpiament una malaltia, sinó un signe clínic i la seva forma dependrà de la malaltia que l'acompanyi (esclerosi múltiple, tremolor essencial, traumes cerebrals o Parkinson).

Contacta amb el centre:

Barcelona-Parkinson

Manresa (Centre Especialitats Mèdiques i Quirúrgiques)

C/ Gaudí 11-13 (baixos)

08243 Manresa, Barcelona

Telèfon per concretar visites: 93 877 39 27