Aconseguir desprendre's d'aquests quilos de més i aconseguir un pes saludable és un dels reptes que comparteixen moltes persones. La força de voluntat, els bons hàbits, l'esport ... són claus per aconseguir aquest objectiu però de vegades és necessari tenir algunes ajudes extres, com per exemple, aquests cinc trucs que eviten els excessos.

Planificar els àpats

Per aconseguir que una dieta tingui èxit és important organitzar què menjarem ja que si triem sempre els mateixos plats o els mateixos ingredients ens acabarà avorrint i acabarem deixant el règim. Un truc per aprimar és dir-li a la nostra nutricionista quins aliments ens agraden més, perquè ens elabori una dieta equilibrada i ens indiqui quan i com podem consumir-los.

Evitar els dejunis

Deixar de menjar o saltar-se un àpat no és la solució per perdre pes ja que arribarem al següent amb el doble de fam i engolirem molt més del que hauríem. El més recomanable és menjar petites porcions cada 2 o 3 hores perquè el cos s'afarti i evitar d'aquesta manera els grans tiberis. L'ideal és fer cinc àpats al dia: esmorzar, peça de fruita a mig matí, dinar, berenar i sopar.

Anar a comprar amb una llista i havent menjat.

Comprar al super

Si arribem al supermercat amb un forat a l'estómac agafarem amb tot i el més probable és que siguin productes més gustosos que sans: dolços, embotits, aperitius, refrescos ... Un dels trucs per aprimar és fer-te una llista amb els aliments que consumiras: faràs un favor a la teva butxaca i al teu cos.

Acabar amb el pica-pica

És important triar bé els aliments que prenem entre els àpats. El pica-pica en si, no és dolent, ja hem explicat que cal menjar diverses vegades al dia per evitar els excessos. El quid de la qüestió rau en què piquem. No és el mateix matar el cuc amb una peça de fruita o amb un iogurt desnatat fer-ho amb una bossa de patates xips o unes olives. Triar aliments baixos en calories ens ajudarà a arribar als àpats amb menys gana i evitar els excessos.

Preveure quines situacions ens poden portar a menjar molt i anticipar-se a això

Si tens una festa o un dinar familiar o amb els amics és molt senzill caure en la temptació de tirar la dieta per la borda i menjar tot el que es presenti davant teu: canapès, guisats, alcohol ... Una de les formes de posar fre a aquestes situacions és consumir una mica lleuger abans d'assistir a l'esdeveniment com una amanida, verdures crues, un brou ... Així tindrem alguna cosa a l'estómac i evitarem posar-nos les botes.