Des d´Espai Dona de la Clínica Sant Josep volem compartir amb vosaltres el testimoni de la Sílvia, una dona que ha alletat els seus tres fills, dos d´ells bessons. A ella li volem donar les gràcies per explicar-nos una historia tant vital i encoratjadora. En aquest espai us oferim un extracte de l´escrit que podeu llegir sencer a La Clínica en Bloc.

"Hola, tinc 36 anys, sóc mare d´una nena de tres anys i d´uns bessons d´un any. He pogut donar el pit als meus tres fills fins als 10 mesos, tot i que em vaig posar a treballar als dos mesos després d´haver parit.

Moltes mares em diuen que m´admiren, que no saben pas com ho puc fer tot amb tres nens i que sóc una supermami. A totes els dic el mateix: totes som unes supermamis, només que cada mare s´organitza com pot. He de reconèixer que per poder fer tot el que faig tinc molta ajuda, i si no la tinc, l´he de buscar a la llar d´infants, cangurs, amigues€

En el cas de l´alletament als bessons he de dir que si no fos per la llevadora Alícia Perez que em va ajudar, no crec pas que ho hagués pogut fer ja que, quan els nens van néixer, vaig passar un agobiament força important amb la pujada de la llet i les postures per donar el pit .

Recordaré tota la vida la segona nit a la Clínica quan el pit se´m va posar dur com una pedra i va venir l´Alícia. Amb el tirallets i la tècnica manual va aconseguir que el pit deixés d´estar com una pedra, es va calmar el dolor i va aconseguir animar-me perquè seguís amb l´alletament. Amb la primera nena tot era més fàcil malgrat fos la primera, però amb dos?!!! Com m´ho hauria de fer?

Després de passar per un part complicat i esgotador, et trobes amb dues personetes que depenen de tu, que demanen menjar i que no saps com has de fer-ho per poder assimilar tota aquesta situació. A més, et trobes que tothom, amb bona voluntat, et diu què hauries de fer, com ho hauries de fer... i, no us enganyaré, hi ha moments que ho engegaries tot a rodar i aniries al què sembla més fàcil!!!

L´alletament de bessons és un treball de constància i força dur. Sobretot al principi que és quan més dèbil i perduda vas, però vaig fer els deures estimulant molt la llet. Cada mare fa el que creu que és millor per al seu fill i sempre he dit que tant és respectable aquella que decideix donar el pit com la que decideix no fer-ho, però la decisió, penso, ha de ser una decisió no preconcebuda com per exemple que "treballant no podré". Com he dit, al cap de dos mesos d´haver parit em vaig reincorporar a la feina i amb l´ajuda d´un tirallets, unes ampolles de vidre, una nevera i molta paciència vaig alletar durant 10 mesos.

És molt important la feina que es fa des d´Espai Dona i també des del grup de lactància promogut per les assessores de lactància de Manresa ja que malgrat la lactància materna és una cosa molt natural, és curiós com en sabem ben poc. Gràcies a elles, vaig aprendre moltes coses de la manipulació de la llet i l´estimulació. I sobretot, et sents molt acompanyada."

Tant de bo serveixi per donar ànims a altres mares que passeu per aquest moment i no dubteu a consultar-nos si us cal!

Espai dona

Equip de llevadores i fisioterapeutes del sòl pelvià a l´àrea de Dones i Nens de la Clínica Sant Josep