Millorar la memòria és una cosa que ens comença a preocupar molt a partir de certes edats. No obstant això, tenir una bona memòria és un gran avantatge fins i tot per als més joves. Si el teu cervell et juga males passades és hora que aquestes distraccions es converteixin en cosa del passat amb aquests 10 trucs per millorar la memòria.

1. Obre i tanca les mans

Aquest truc per millorar la memòria sorprendrà a més d'un. Un estudi de 2013 a la Universitat de Montclair, Estats Units, va demostrar que obrir i tancar el puny dret ajuda a millorar la memòria, mentre que fer-ho amb l'esquerre reforça els records que ja s'han emmagatzemat.

2. Menja xocolata.

Els flavonols, un tipus de component del cacau, ajuden a millorar la memòria gràcies a que estimulen la perfusió cerebral, promouen la neurogènesi i promouen canvis en les àrees relacionades amb l'aprenentatge i el funcionament cognitiu.

3. Relaciona't.

El 2012, el 'Journal of Aging Research' va publicar una investigació que demostrava que relacionar-se amb la gent i tenir un gran nombre d'amics ajuda a millorar la memòria. En aquest estudi, les persones que tenien una major xarxa social van tenir un millor rendiment en proves de memòria.

4. Fes exercici

Està demostrat que l'esport és beneficiós per al cervell. Fer exercici físic allibera norepinefrina, una substància que ajuda a millorar la memòria. A més, l'esport aeròbic augmenta la mida de l'hipocamp anterior, el que ajuda a millorar la memòria espacial.

5. Practica el'Brain Training'

Un dels trucs més populars per millorar la memòria és dedicar uns 15 minuts al dia a jocs de'brain training'. Està demostrat que aquesta pràctica ajuda a millorar el rendiment de la memòria de treball, les funcions executives i la velocitat de processament.

6. Beure cafè

El cafè és una de les begudes més beneficioses, sempre que es prengui amb moderació. Aquest beuratge és bo per a la vista, un potent antioxidant i més s'ha demostrat que ajuda a millorar la memòria. El cafè enforteix l'atenció, sempre que ho bevem moments després d'acabar una tasca important.

7. Dorm la migdiada

Un estudi de la Universitat de Massachussets va demostrar que el somni influeix en la memòria i la cognició. Dormir bé ens ajuda a millorar la memòria i a seleccionar les habilitats que hauran de ser oblidades durant el nostre aprenentatge cognitiu. Per aquesta raó, els experts recomanen no només dormir bé, sinó fer uns 20 minuts de migdiada per millorar la memòria i ajudar a que s'emmagatzemi millor tota la informació que s'ha anat adquirint al llarg del dia.

8. Medita

Aquest és un altre dels trucs més interessants per millorar la memòria. El 2013, el psicòleg Michael Mrazek i l'equip d'investigadors de la Universitat de Califòrnia, van demostrar que dues setmanes de meditació milloren la memòria operativa, la comprensió lectora i redueixen les divagacions.

9. Escolta música

La música, preferiblement clàssica, ajuda a millorar la memòria en totes les etapes de la vida. Està demostrat que escoltar música estimula les cèl·lules del cervell, ajuda a la concentració mental i enforteix el desenvolupament visual i auditiu.

10. Contacontes

Està demostrat que llegir llibres és un dels trucs més eficaços per millorar la memòria. No obstant això, les persones que no gaudeixen amb els llibres també poden enfortir el seu desenvolupament cognitiu explicant contes als més petits de la casa. Si la teva imaginació t'ho permet, prova a inventar històries. Amb aquest truc podràs millorar la memòria en haver de imaginar i recordar tots els detalls del conte.