L'última moda en bellesa consisteix en fer-se tatuatges de sol, és a dir, crear 'tatuatges' utilitzant protector solar d'alta protecció o altres objectes per bloquejar els raigs del sol, i deixant la resta de la pell sense protecció.

D'aquesta manera, la part protegida conserva el color original de la pell de la persona, mentre que l'altra part es sobreexposa creant diversos dissenys. Mitjançant el hashtag #sunburnart, aquest tipus de marca a la pell s'està multiplicant a Instagram.

Els dermatòlegs han llançat un missatge 'alarma advertint del perill d'aquesta pràctica. Els raigs solars poden causar serioses cremades al cos i augmentar així el risc de patir càncer de pell.

En un comunicat de la Fundació de Càncer de Pell d'Estats Units, l'organització ha alertat sobre aquest perillós comportament: "li recomanem que eviti les cremades de sol sempre. Les cremades no només són doloroses, sinó perilloses, i comporten conseqüències. Causen danys a l'ADN de la pell, acceleren el procés d'envelliment i augmenten el risc de càncer. De fet, patir de cinc o més cremades de sol a la joventut augmenta en un 80 per cent el risc de patir melanoma".