Regió 7

Les conseqüències d´estar assegut molt de temps

Posa't en marxa, el sedentarisme pot provocar múltiples malalties greus

23.07.2015 | 07:40
Seure molta estona pot comportar problemes de salut.
Seure molta estona pot comportar problemes de salut.

Les noves tecnologies ens han facilitat tant la vida que amb un simple clic podem tenir al nostre abast tot el desitjat. No obstant això, aquesta manera de vida pot passar-nos factura en un futur no molt llunyà. I és que passar hores i hores assegut davant del televisor, consultant l'smarphone o, per obligació laboral, davant de la pantalla de l'ordinador, afecta de forma considerable al nostre organisme.

Segons un estudi de la Universitat de Navarra, el sedentarisme està directament relacionat amb la diabetis de tipus 2, els problemes cardiovasculars, l'excés de pes i fins i tot la mort prematura. A més, diversos estudis revelen altres danys que pot provocar en el nostre cos romandre moltes hores assegut:

Degeneració muscular: tant per estar molt temps inactiu com per la forma en que ho fem. Els músculs abdominals i el de l'esquena, deformen la curvatura natural de la columna lumbar. Si a més, creuem les cames, farem que les nostres malucs es tornin més rígides, el que afecta el nostre equilibri i agilitat.

Mala circulació: estar assegut molt de temps facilita l'aparició de venes varicoses, inflamació de turmells i en els casos més greus coàguls a la sang.

Osteoporosi: igual que en el cas de la degeneració muscular la forma en què ens asseiem pot fer que els nostres ossos siguin més trencadissos causa de la falta d'activitat.

Càncer: alguns estudis relacionen el sedentarisme amb un major risc de càncer. Els especialistes asseguren que el sedentarisme augmenta els nivells d'insulina i aquests, al seu temps, el creixement cel·lular.

Després de tot el que s'ha dit, què podem fer per evitar-ho? Els experts recomanen aixecar-se cada hora i caminar un parell de minuts i, sobretot, fer exercici aeròbic després de la jornada laboral com a mínim tres vegades a la setmana: anar en bici, nedar, córrer, ballar, etc.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook

Salut


Web de l'ICS.
L´ICS implanta la programació de visites per vacunar-se de la grip a través d´Internet

L´ICS implanta la programació de visites per vacunar-se de la grip a través d´Internet

Es tracta d'una nova funcionalitat per millorar l'accessibilitat als serveis oferts per l'atenció...

Roba tòxica: com evitar contaminar-se

Roba tòxica: com evitar contaminar-se

Moltes peces de vestir s'elaboren amb components tòxics que poden ser perillosos per a la salut

Un estudi afirma que el fum de l´encens és pitjor que el del tabac

Un estudi afirma que el fum de l´encens és pitjor que el del tabac

Científics xinesos sostenen que l'ús de l'encens en llocs amb poca ventilació podria ser molt tòxic

Set mites sobre la grip infantil

Set mites sobre la grip infantil

Consells sobre què cal fer i què no per prevenir el contagi de la grip estacional

Enllaços recomanats: Premis cinema