Regió 7

Graduada la segona promoció de metges de la UIC Barcelona

L'acte va ser presidit pel conseller Boi Ruiz i pel Dr. Albert Balaguer, degà de la Facultat de Medicina i Ciències de la Salut

23.07.2015 | 07:40
Els membres de la nova promoció de metges de la UIC
Els membres de la nova promoció de metges de la UIC

El conseller de Salut de la Generalitat de Catalunya, acompanyat pel Dr. Albert Balaguer, degà de la Facultat de Medicina i Ciències de la Salut, van presidir a l'Aula Magna del Campus Barcelona l'acte de graduació de la segona promoció d'alumnes del Grau en Medicina, que va ser apadrinada per la Dra. Mariana Castells, al·lergòloga i immunòloga i professora a la Harvard Medical School.

La celebració, que va ser el passat dissabte 4 de juliol, va començar amb la intervenció de la Dra. Marta Elorduy, vicedegana de Medicina, que va voler, a més de felicitar els graduats per l'esforç que havien fet, recordar-los que han de seguir treballant per fer-se mereixedors del testimoni que recullen, i va remarcar-los que ser metge comporta una gran responsabilitat social.

La professora Castells va fer una reflexió gràfica i encoratjadora sobre les formes en què s'exerceix la medicina, sobre com cal curar i també investigar per poder seguir curant. Va explicar als seus nous col·legues de professió que el col·lectiu del qual passen a formar part rep herència directa de grans metges de la història, com el primer immunòleg, Averrois, o el Premi Nobel Ramón i Cajal. I, no es va oblidar de fer menció de la necessària vessant humanística de qui pretén exercir la medicina: "Ara podreu salvar la vida als vostres pacients o, almenys, millorar la qualitat de la que els quedi. Deveu al malalt respecte i compassió, no oblideu que tots hem estat o serem pacients".

Seguidament, i després del lliurament de títols, els nous metges van fer el jurament hipocràtic, tutelats pel Dr. José Zorrilla, i quatre alumnes van parlar en representació de la promoció i van agrair a la Facultat i a UIC Barcelona, amb la que la Fundació Althaia té un conveni perquè els seus estudiants realitzin la formació pràctica del grau, el coneixement i la manera de fer adquirits, la calidesa i el suport dels professors i els companys i amics que han sorgit.

En nom de la Facultat, el degà, després d'una emocionada felicitació, va advertir els alumnes: "Heu triat la millor de les professions, però serà dur. Us espera el MIR, però encara serà mes dur el privilegi de servir. Tractareu amb el dolor del cos sofrent i heu d'estar a l'alçada, científicament i humanament". I va acabar animant-los, també, a aportar "un bon gra de sorra a la ciència" però sempre tenint la persona en la primera posició.

El conseller, que va iniciar dient: "Avui no s'acaba res, avui comença tot, inicieu una de les professions més nobles i, sens dubte, de les més dures", va tancar els discursos. A més a més, va agrair als nous metges, en nom de la societat, que hagin triat una carrera professional encaminada a tenir cura dels altres i els va animar a fer-ho amb esforç, generositat i honestedat, anteposant sempre l'interès del pacient a qualsevol altre.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook

Salut


Preocupa't per mantenir la teva roba en bona condició
Roba tòxica: com evitar contaminar-se

Roba tòxica: com evitar contaminar-se

Moltes peces de vestir s'elaboren amb components tòxics que poden ser perillosos per a la salut

Un estudi afirma que el fum de l´encens és pitjor que el del tabac

Un estudi afirma que el fum de l´encens és pitjor que el del tabac

Científics xinesos sostenen que l'ús de l'encens en llocs amb poca ventilació podria ser molt tòxic

Set mites sobre la grip infantil

Set mites sobre la grip infantil

Consells sobre què cal fer i què no per prevenir el contagi de la grip estacional

Un de cada quatre espanyols patirà un trastorn mental al llarg de la seva vida

Un de cada quatre espanyols patirà un trastorn mental al llarg de la seva vida

L'ansietat i els trastorns relacionats amb l'afectivitat són els més freqüents

Enllaços recomanats: Premis cinema