El conseller de Salut de la Generalitat de Catalunya, acompanyat pel Dr. Albert Balaguer, degà de la Facultat de Medicina i Ciències de la Salut, van presidir a l'Aula Magna del Campus Barcelona l'acte de graduació de la segona promoció d'alumnes del Grau en Medicina, que va ser apadrinada per la Dra. Mariana Castells, al·lergòloga i immunòloga i professora a la Harvard Medical School.

La celebració, que va ser el passat dissabte 4 de juliol, va començar amb la intervenció de la Dra. Marta Elorduy, vicedegana de Medicina, que va voler, a més de felicitar els graduats per l'esforç que havien fet, recordar-los que han de seguir treballant per fer-se mereixedors del testimoni que recullen, i va remarcar-los que ser metge comporta una gran responsabilitat social.

La professora Castells va fer una reflexió gràfica i encoratjadora sobre les formes en què s'exerceix la medicina, sobre com cal curar i també investigar per poder seguir curant. Va explicar als seus nous col·legues de professió que el col·lectiu del qual passen a formar part rep herència directa de grans metges de la història, com el primer immunòleg, Averrois, o el Premi Nobel Ramón i Cajal. I, no es va oblidar de fer menció de la necessària vessant humanística de qui pretén exercir la medicina: "Ara podreu salvar la vida als vostres pacients o, almenys, millorar la qualitat de la que els quedi. Deveu al malalt respecte i compassió, no oblideu que tots hem estat o serem pacients".

Seguidament, i després del lliurament de títols, els nous metges van fer el jurament hipocràtic, tutelats pel Dr. José Zorrilla, i quatre alumnes van parlar en representació de la promoció i van agrair a la Facultat i a UIC Barcelona, amb la que la Fundació Althaia té un conveni perquè els seus estudiants realitzin la formació pràctica del grau, el coneixement i la manera de fer adquirits, la calidesa i el suport dels professors i els companys i amics que han sorgit.

En nom de la Facultat, el degà, després d'una emocionada felicitació, va advertir els alumnes: "Heu triat la millor de les professions, però serà dur. Us espera el MIR, però encara serà mes dur el privilegi de servir. Tractareu amb el dolor del cos sofrent i heu d'estar a l'alçada, científicament i humanament". I va acabar animant-los, també, a aportar "un bon gra de sorra a la ciència" però sempre tenint la persona en la primera posició.

El conseller, que va iniciar dient: "Avui no s'acaba res, avui comença tot, inicieu una de les professions més nobles i, sens dubte, de les més dures", va tancar els discursos. A més a més, va agrair als nous metges, en nom de la societat, que hagin triat una carrera professional encaminada a tenir cura dels altres i els va animar a fer-ho amb esforç, generositat i honestedat, anteposant sempre l'interès del pacient a qualsevol altre.