Regió 7

La Fundació Althaia cedeix espais a set associacions de malalts amb seu a Manresa

S´ubiquen en espais del Centre Hospitalari alliberats pel trasllat de serveis a Sant Joan de Déu

23.07.2015 | 07:40
Althaia estreny els vincles amb les associacions per tal de recollir les seves inquietuds i necessitats
Althaia estreny els vincles amb les associacions per tal de recollir les seves inquietuds i necessitats

Set associacions de malalts amb seu a Manresa han signat un conveni de col·laboració amb la Fundació Althaia que els cedeix espais a cada una d´elles perquè puguin desenvolupar la seva activitat en millors condicions. Es tracta de l´Associació de Familiars d´Alzheimer, l´Associació Catalana de Persones Amputades, el Grup de Dol, Empara, l´Associació Catalana d´Afectats de Fibromiàlgia, l´Associació de Diabètics de Catalunya i l'Associació Grup Esclerosi Múltiple del Bages (AGRUPem).

La majoria d´aquestes associacions ja s´han instal·lat en aquestes noves instal·lacions, que es troben a la planta principal del Centre Hospitalari i que havien quedat alliberades després del trasllat de diferents serveis i departaments a l´edifici de Sant Joan de Déu. Durant l´acte de signatura, celebrat el divendres 17 de juliol al matí, els representants d´aquestes associacions han fet un agraïment a Althaia i han mostrat la seva satisfacció per poder comptar amb uns espais confortables i ben situats. Això els facilita la relació amb Althaia, amb altres organitzacions i amb els associats.

La cessió s´emmarca en la voluntat de la Fundació Althaia d´estrènyer i millorar la relació amb aquestes entitats. Cal tenir en compte que l´actual Pla estratègic d´Althaia, Talaia, recull com a repte fer passos endavant en la relació amb les associacions de malalts per tal que aquestes puguin aportar, de manera directe i fluïda amb l´organització, idees, inquietuds i necessitats. De fet, la falta d´un espai adequat era una de les principals necessitats d´aquestes entitats.

Per estar al dia de les peticions, Althaia ha organitzat un cicle de reunions en les quals convoca als representats d´una quinzena d´associacions del Bages i del Solsonès. La idea és que aquestes trobades tinguin lloc dues vegades a l´any per tal que les aportacions que en vagin sorgint puguin incorporar-se al futur pla estratègic de la institució sanitària i se´n pugui fer seguiment. En definitiva, es tracta d´incorporar l´opinió d´aquests malalts en la mirada estratègica de la institució i poder executar diferents accions amb la participació dels pacients.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook

Salut


Preocupa't per mantenir la teva roba en bona condició
Roba tòxica: com evitar contaminar-se

Roba tòxica: com evitar contaminar-se

Moltes peces de vestir s'elaboren amb components tòxics que poden ser perillosos per a la salut

Un estudi afirma que el fum de l´encens és pitjor que el del tabac

Un estudi afirma que el fum de l´encens és pitjor que el del tabac

Científics xinesos sostenen que l'ús de l'encens en llocs amb poca ventilació podria ser molt tòxic

Set mites sobre la grip infantil

Set mites sobre la grip infantil

Consells sobre què cal fer i què no per prevenir el contagi de la grip estacional

Un de cada quatre espanyols patirà un trastorn mental al llarg de la seva vida

Un de cada quatre espanyols patirà un trastorn mental al llarg de la seva vida

L'ansietat i els trastorns relacionats amb l'afectivitat són els més freqüents

Enllaços recomanats: Premis cinema