Set associacions de malalts amb seu a Manresa han signat un conveni de col·laboració amb la Fundació Althaia que els cedeix espais a cada una d´elles perquè puguin desenvolupar la seva activitat en millors condicions. Es tracta de l´Associació de Familiars d´Alzheimer, l´Associació Catalana de Persones Amputades, el Grup de Dol, Empara, l´Associació Catalana d´Afectats de Fibromiàlgia, l´Associació de Diabètics de Catalunya i l'Associació Grup Esclerosi Múltiple del Bages (AGRUPem).

La majoria d´aquestes associacions ja s´han instal·lat en aquestes noves instal·lacions, que es troben a la planta principal del Centre Hospitalari i que havien quedat alliberades després del trasllat de diferents serveis i departaments a l´edifici de Sant Joan de Déu. Durant l´acte de signatura, celebrat el divendres 17 de juliol al matí, els representants d´aquestes associacions han fet un agraïment a Althaia i han mostrat la seva satisfacció per poder comptar amb uns espais confortables i ben situats. Això els facilita la relació amb Althaia, amb altres organitzacions i amb els associats.

La cessió s´emmarca en la voluntat de la Fundació Althaia d´estrènyer i millorar la relació amb aquestes entitats. Cal tenir en compte que l´actual Pla estratègic d´Althaia, Talaia, recull com a repte fer passos endavant en la relació amb les associacions de malalts per tal que aquestes puguin aportar, de manera directe i fluïda amb l´organització, idees, inquietuds i necessitats. De fet, la falta d´un espai adequat era una de les principals necessitats d´aquestes entitats.

Per estar al dia de les peticions, Althaia ha organitzat un cicle de reunions en les quals convoca als representats d´una quinzena d´associacions del Bages i del Solsonès. La idea és que aquestes trobades tinguin lloc dues vegades a l´any per tal que les aportacions que en vagin sorgint puguin incorporar-se al futur pla estratègic de la institució sanitària i se´n pugui fer seguiment. En definitiva, es tracta d´incorporar l´opinió d´aquests malalts en la mirada estratègica de la institució i poder executar diferents accions amb la participació dels pacients.