Amb l'arribada de l'estiu apareixen a escena els molestos mosquits. Tot i que el mercat està ple de repel·lents, els remeis casolans per evitar les picades de mosquits són sempre una de les millors fórmules per mantenir-los lluny de la nostra pell i fora de les nostres cases.

A continuació pots conèixer com fabricar de forma fàcil i amb productes naturals alguns dels millors repel·lents antimosquits:

La citronel·la

La citronel·la és un dels millors repel·lents naturals de mosquits. Al mercat trobaràs espelmes feta amb oli de citronel·la. El fum que desprenen mantindrà els mosquits ben lluny. Una altra alternativa és col·locar una planta de citronel·la a la terrassa. Pots utilitzar aquesta mateixa planta per trencar una branqueta i aplicar-te el suc que deixa anar per la pell.

Oli d'eucaliptus

L'eucaliptus conté propietats repel·lents i antiinflamatòries, pel que el seu oli és una de les millors armes que la natura ens dóna per lluitar contra els mosquits. Bull durant 45 minuts 250 grams de fulles d'eucaliptus en un litre d'aigua. A continuació aboca a un vaporitzador i fes-lo servir per les diferents estances de casa teva. També pots omplir diversos recipients i distribuir-estratègicament per les habitacions. Si els situes prop de les finestres i les portes evitarà que els mosquits entrin a casa teva.

L'all

El sofre de l'all repel·leix els mosquits, les mosques, les paparres i les puces. Pela i talla diverses dents d'all i aboca'ls en un bol amb una mica d'aigua. Deixa macerar unes quantes hores i després utilitza aquesta aigua per polvoritzar la casa. Mantindràs els mosquits a ratlla!

Oli d'ametlles

Aquest repel·lent casolà antimosquits està especialment pensat per protegir els més petits de la casa, ja que l'oli d'ametlles és tan suau que fins es podrà utilitzar en els nadons. Realitza una barreja amb 100 mil·lilitres d'oli pur d'ametlles, 20 gotes d'essència de gerani i altres 20 gotes d'essència d'alfàbrega. A continuació s'aplica a la pell. Recorda que aquests tres ingredients pots trobar-los en qualsevol herboristeria.

Oli de lavanda

Amb l'oli de lavanda podrem crear de forma ràpida i segura una crema repel·lent de mosquits. Aboca unes gotes d'oli de lavanda a la teva crema habitual i posteriorment estén-la per tota la teva pell. D'aquesta manera tan senzilla estaràs protegit contra les picades de mosquits. Aquest remei és perfecte per a realitzar-lo fora de casa quan fem excursions a la muntanya o escapades al camp.

Clau d'espècia

Amb 30 unitats de claus d'espècia pots crear un potent anti-mosquits. Realitza una infusió amb ells i posteriorment barreja-la amb un xampú per a nadons. Aplica't la pasta que obtinguis per la pell i digues adéu als mosquits.

Ampolla 'atrapa-mosquits'

Un dels millors remeis de les àvies contra els mosquits és l'ampolla 'atrapa-mosquits'. En 20 centilitres d'aigua barreja 50 grams de sucre i fes-ho escalfar. Deixa-ho refredar després en una ampolla de plàstic partida per la meitat, a la qual li has d'afegir el llevat en pols i sense remenar. Introdueix al recipient i en forma d'embut el coll de l'ampolla. En poc temps es començarà a generar diòxid de carboni i l'olor de la fermentació atraurà als mosquits, que quedaran atrapats en ella.