L'al·lèrgia al sol o erupció polimòrfica lumínica és una reacció que pateix la pell quan els raigs solars intensos incideixen sobre ella. Encara que no és una reacció al·lèrgica com a tal, els símptomes són molt semblants, d'aquí el seu nom.

Els símptomes de l'al·lèrgia al sol poden desenvolupar-se fins i tot després d'utilitzar protecció solar. Aquests símptomes, que poden aparèixer des d'hores després de l'exposició fins a dies, van des de petites urticàries fins a úlceres i lesions cutànies de grans mides.

Si creus que pateixes al·lèrgia al sol, el més recomanable és anar primer al metge de capçalera per assegurar-te que sigui aquest el problema que tens. No obstant això, amb el diagnòstic ja segur, pots pal·liar-ne els símptomes amb aquests deu remeis casolans contra l'al·lèrgia al sol.

1. Aloe Vera

Un dels remeis casolans més efectius per combatre l'al·lèrgia al sol és l'Aloe Vera. En aplicar el gel d'aquesta planta, que serveix pràcticament per a tot, sobre la pell danyada per l'al·lèrgia al sol, notaràs com la irritació desapareix en qüestió de segons.

2. Cogombre

Triturar un cogombre i aplicar la pasta sobre les erupcions. Aquest remei casolà per combatre l'al·lèrgia al sol no només alleujarà el dolor de la irritació, sinó que a més evitarà que apareguin erupcions noves.

3. Civada

Barreja almenys una tassa de farina de civada en una galleda d'aigua i utilitza aquesta aigua mentre et dutxes o barreja-la amb l'aigua de la banyera. Gràcies a aquest remei casolà notaràs un gran alleugeriment dels símptomes de l'al·lèrgia al sol i evitaràs que les erupcions vagin a més.

4. Patata

Un altre remei casolà per pal·liar els símptomes de l'al·lèrgia al sol és ratllar una patata crua i aplicar el ratllat sobre les erupcions. La patata desinflamarà, refrescarà i calmarà immediatament la irritació.

5. Vinagre

Igual que per a les picades, el vinagre és un remei casolà també molt efectiu per tractar l'al·lèrgia al sol. Mulla un drap o una tovalloleta en vinagre i aplica-sobre la zona afectada. D'aquesta manera reduiràs la vermellor i calmaràs la picor.

6. Llet

Aquest és un remei casolà que no només serveix per als símptomes de l'al·lèrgia al sol, sinó també per tractar les cremades típiques de l'estiu. Quan comences a notar els primers símptomes de l'al·lèrgia al sol, aplica una mica de llet sobre la pell i deixa-ho actuar uns 15 minuts. Després aclareix-ho amb aigua freda i notaràs com es calma la irritació.

7. Bicarbonat de sodi

Igual que amb la civada, el bicarbonat de sodi és un altre remei casolà contra l'al·lèrgia al sol perfecte per a l'hora del bany. Dissol una tassa de bicarbonat sòdic en una galleda i utilitza aquesta aigua quan et dutxis per pal·liar la irritació.

8. Llet de coco i iogurt

Igual que amb la llet de vaca, la de coco també és ideal per combatre l'al·lèrgia al sol. Barreja una mica d'aquesta llet amb un iogurt natural i cap dins. Immediatament notaràs que l'enrogiment i la picor remeten.

9. Flor de saüc

La flor de saüc és un altre dels remeis casolans més recomanables per combatre l'al·lèrgia al sol. Cou tres cullerades d'aquesta flor en mig litre d'aigua i deixa-ho reposar durant un minut. Quan es refredi una mica aplica'l sobre la pell per combatre la picor, la inflamació i l'enrogiment provocat per l'al·lèrgia al sol.

10. Camamilla

Aquesta herba té propietats antiinflamatòries, per la qual cosa és perfecta per tractar l'enrogiment i la irritació provocats per l'al·lèrgia al sol. Bull 5 bossetes de camamilla en una tassa amb aigua, deixa-ho refredar i després aplica'l sobre la pell. D'aquesta manera aconseguiràs un remei casolà intens contra l'al·lèrgia al sol.