Regió 7

Cinc consells útils per fer pujar l´autoestima

Per estar bé per fora i sentir-nos guapos i atractius cal estar bé per dins

06.08.2015 | 07:43
Consell per reforçar l´autoestima.
Consell per reforçar l´autoestima.

Tots hem sentit alguna vegada aquest refrany que diu que "cal sentir-se bé per dins per estar bé per fora". Bé, doncs mai un refrany havia sigut tan cert com en aquest cas. Quan estem tristos, baixos de moral o desganats ens sentim més lletjos, la roba ens queda pitjor i és igual al mirall que et miris, en tots ens veiem malament.

Per això és molt important enfortir la nostra autoestima i saber simplificar els problemes que es presenten. Prendre les coses dolentes que ens passen com experiències de vida de les que sempre s'aprèn, ens servirà per afrontar problemes futurs amb més perspectiva i capacitat de decisió.

A continuació anem a repassar deu consells que t'ajudaran a enfortir la teva autoestima i sentir-te millor amb tu mateix:

1. Pensar amb perspectiva
Es tracta de ser observador amb nosaltres mateixos, sent conscients de les decisions preses al llarg del dia i reflexionant després. D'aquesta manera, serem conscients de quan o per què ens hem 'complicat' el dia per a no repetir-ho.

2. Gestionar el passat
Hem de ser conscients d'aquelles coses passades que ens van fer mal, analitzar-les i deixar enrere tot el que no ens permet avançar. Per a això cal aprendre a perdonar des d'una perspectiva actual i no deixar que es converteixi en una excusa per no fer coses noves.

3. No comparar-nos amb els altres
Cada persona és un món, pel que mai és bo comparar-se amb els altres, sobretot en un sentit de desaprovació. L'únic cas en què la comparació pot funcionar és quan ho fem de manera sana, aspirant a allò que una altra persona ha aconseguit i que ens agrada.

4. No envoltar-nos de persones tòxiques
No necessitem tenir a una persona que ens digui tot el que fem malament, el que no li agrada de nosaltres o que ella faria en la nostra situació. Aquestes persones no ens fan sentir bé, per això cal posar distància en la mesura del possible, reduir els temps que compartim amb elles sense sentir l'obligació moral de fer-ho i posar les barreres necessàries per protegir-nos.

5. Passar a l'acció i consolidar el canvi
El major impediment per passar a l'acció és la por i cal trobar el valor necessari per als canvis. Per això, la principal fortalesa emocional que hem de desenvolupar és la fe en nosaltres mateixos.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook

Salut


Preocupa't per mantenir la teva roba en bona condició
Roba tòxica: com evitar contaminar-se

Roba tòxica: com evitar contaminar-se

Moltes peces de vestir s'elaboren amb components tòxics que poden ser perillosos per a la salut

Un estudi afirma que el fum de l´encens és pitjor que el del tabac

Un estudi afirma que el fum de l´encens és pitjor que el del tabac

Científics xinesos sostenen que l'ús de l'encens en llocs amb poca ventilació podria ser molt tòxic

Un virus injectat en el cervell aconsegueix prevenir l´Alzheimer

Un virus injectat en el cervell aconsegueix prevenir l´Alzheimer

Aquesta investigació, liderada per una investigadora espanyola, podria obrir la porta a nous...

Set mites sobre la grip infantil

Set mites sobre la grip infantil

Consells sobre què cal fer i què no per prevenir el contagi de la grip estacional

Enllaços recomanats: Premis cinema