La claustrofòbia, la aracnofobia o la acrofòbia són algunes de les fòbies més freqüents en la societat occidental. Però com la por és lliure, trobem fòbies més rares com la por als diners, al Papa, al color negre, als núvols o a la crema de cacauet. A continuació pots descobrir quines són les 10 fòbies més absurdes:

1. Falacrofobia: Els que pateixen aquest trastorn, també conegut com peladofobia, temen estar a prop de persones calbes o bé quedar-se ells mateixos calbs.

2. Cacofobia: Les persones que pateixen cacofobia tenen por de la gent lletja en general.

3. Taasofobia: És la sensació de por a seure, esperar assegut o tenir la sensació d'estar perdent el temps assegut.

4. Ablutofobia: Es tracta de la por a rentar-se o banyar-se. És més freqüent en dones i nens, encara que pot desenvolupar-se en qualsevol persona.

5. Leucofobia: Els qui pateixen aquesta fòbia no poden veure coses de color blanc o sentir la paraula blanc.

6. Simetrofobia: Les persones amb simetrofobia tenen una por irracional i malaltissa a la simetria i les coses simètriques.

7. Fotofòbia: La fotofòbia és la intolerància a la llum. És freqüent en persones amb albinisme, migranyes, cataractes...

8. Estaurofobia: Es coneix també com la fòbia dels vampirs perquè la estaurofobia és la por que generen les creus i els crucifixos.

9. Filematofobia: Es tracta de la por a fer petons i s'associa a altres fòbies com la por als gèrmens, la intimitat, les relacions sexuals o fins i tot la por a no poder escapar.

10. Ictiofobia: Por als peixos o al peix. Normalment la gent que pateix aquest trastorn ha tingut prèviament males experiències amb els peixos, com mossegades o picades.