Regió 7

Els trucs més útils per desconnectar durant les vacances

Planificar sense estrès, apagar els aparells tecnològics i passar temps amb la família i amics són la clau de l'èxit

10.08.2015 | 14:10
Consells per donar un respir a la teva ment.
Consells per donar un respir a la teva ment.

Fer un parèntesi, resetejar i canviar les rutines són conceptes que haurien d'anar intrínsecs a les vacances. El cos i la ment acumulen cansament al llarg de l'any i necessiten un respir per poder funcionar al màxim a la tornada del descans estival.

Però no tothom ho aconsegueix; A Espanya, un 28 per cent dels treballadors reconeix que no és capaç de desconnectar de la feina durant les vacances, segons un estudi de Randstad.

I com agafar distància de les tasques quotidianes o d'una situació que ens manté aclaparats o pendents durant la resta de l'any? Dir-ho és senzill i ràpid però aplicar-ho necessita unes pautes i força de voluntat. Per això, aquest decàleg elaborat per la psicòloga i responsable del gabinet d'Orientació Educativa de la Universitat Francisco de Vitòria, Florència Poy, pot ser de gran ajuda.

* Deixar acabades totes les tasques abans de les vacances.

Per evitar donar voltes a les coses que queden per fer, com aquell correu electrònic que va quedar per enviar o aquesta crida a un client especial, el millor és assegurar-se, abans de les vacances, que tot ha quedat tancat o encaminat. D'aquesta manera, s'eviten les preocupacions que puguin interrompre la tranquil·litat de les vacances.

* Res de pressa.

L'estrès de la feina i el ritme frenètic del dia a dia pot fer oblidar que també es pot viure sense horaris i sense córrer d'una banda a l'altra. Durant les vacances, és aconsellable prendre tot el temps que es necessiti per a realitzar les tasques i deixar les presses per a la tornada a la feina.

* Digues adéu al món digital.

El telèfon mòbil, les tauletes digitals, les consoles o l'ordinador poden servir d'entreteniment, però és preferible oblidar-se de les tecnologies. Altres activitats són igual de divertides, permeten desenvolupar la imaginació i descansar la ment i no necessiten bateria.

* Gaudeix de la família i els amics.

Durant les vacances es sol passar més temps amb els éssers estimats. És aconsellable aprofitar aquests dies per gaudir de la seva companyia, conrear el sentit de l'humor i evitar enfadar-se per banalitats.

* Els nens poden ajudar-te a desconnectar.

Igual que es pot gaudir de la família, les vacances són un període ideal per passar més temps amb els fills. Els seus jocs i la seva forma de veure la vida estimulen la creativitat dels més grans i permeten desconnectar totalment.

* Tria un lloc tranquil.

Un petit poble a la vora del mar o un paratge idíl·lic a la muntanya són ideals per a les vacances. El lloc escollit ha d'inspirar pau i tranquil·litat i, a ser possible, en plena natura.

* Un moment perfecte per descobrir un llibre o una sèrie.

El temps lliure durant les vacances és ideal per a conèixer i gaudir de la cultura. Un llibre per llegir a la platja, l'última temporada de la sèrie de moda o una pel·lícula són uns companys fantàstics per relaxar-se.

* Surt a passejar, sol o en companyia.

Caminar, sol o acompanyat, és una bona activitat física que a més allibera la ment de les preocupacions del dia a dia. A més, si el mar és a prop, un passeig per la platja és especialment relaxant i estimula el sistema circulatori.

* Un bon descans és molt important.

A la nit s'ha d'intentar dormir sense preocupacions per assegurar un bon descans, i no està de més fer una migdiada després de dinar per reposar forces.

* Tornar a la rutina abans de tornar a la feina.

Uns dies abans de tornar a la feina és aconsellable recuperar la rutina anterior perquè el canvi no sigui tan dràstic. Després d'aquest període desestressant, serà molt més fàcil incorporar-se a la vida laboral sense cap problema.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook

Salut


Preocupa't per mantenir la teva roba en bona condició
Roba tòxica: com evitar contaminar-se

Roba tòxica: com evitar contaminar-se

Moltes peces de vestir s'elaboren amb components tòxics que poden ser perillosos per a la salut

Un estudi afirma que el fum de l´encens és pitjor que el del tabac

Un estudi afirma que el fum de l´encens és pitjor que el del tabac

Científics xinesos sostenen que l'ús de l'encens en llocs amb poca ventilació podria ser molt tòxic

Un virus injectat en el cervell aconsegueix prevenir l´Alzheimer

Un virus injectat en el cervell aconsegueix prevenir l´Alzheimer

Aquesta investigació, liderada per una investigadora espanyola, podria obrir la porta a nous...

Set mites sobre la grip infantil

Set mites sobre la grip infantil

Consells sobre què cal fer i què no per prevenir el contagi de la grip estacional

Enllaços recomanats: Premis cinema