L'estiu és una època de competició: per veure qui recorre més quilòmetres cap a llocs recòndits del món; per veure qui guanya la carrera d'enginyeria moderna per quadrar els dies de vacances; i per veure a qui li queda millor el bikini a les seves fotos estiuenques.

Aquestes missions estivals es repeteixen any rere any, i encara que el concepte last-minute s'apliqui millor a viatges que a rutines saludables, les recerques a Internet sobre consells per aconseguir un ventre pla i desinflat es continuen efectuant fins ben entrat l'estiu, incloent agost: la veritable hora de la veritat.

Com ajudar a lluir un ventre pla tenint tan poc marge de maniobra?

Una bona alimentació i exercici regular és el pla que hauríem d'haver posat en marxa fa temps, però ¿hi ha remeis addicionals més inusuals i que funcionin de manera ràpida? Kaiku Sense Lactosa ha compartit aquests set trucs saludables que ajudaran a formar hàbits que facilitin la consecució d'un ventre pla tant a curt com a llarg termini:

1. Menjars que no: si necessitem un ventre desinflat, hi ha menjars que hem d'evitar en el nostre menú del dia. Per exemple, hem de desterrar els xiclets, les begudes amb gas, plats molt grassos o fregits, i aliments com el bròquil, la coliflor o les cols de Brussel·les.

2. Menjars que sí: hi ha grans aliats nutricionals per a un ventre llis exprés. Els làctics sense lactosa asseguren digestions lleugeres i combaten la inflor; el te negre equilibra els nostres nivells de cortisol per lluitar contra l'estrès (el principal enemic d'un ventre pla saludable); la xocolata negra ajuda a una digestió pausada; i els espàrrecs contribueixen a un estómac menys inflat pel seu poder diürètic.

3. Posar el despertador: un estudi de Northwestern Medicine va concloure que aquells que es desperten al voltant de les 11 del matí tendeixen a consumir, de mitjana, 250 calories més, la meitat de fruita i productes frescos, i el doble de fast food que la gent que s'aixeca abans: tres pràctiques que afavoreixen digestions més lentes i que poden inflar la zona abdominal. És una pràctica no renyida amb aconseguir vuit hores de son: el que sí hem de fer és situar-les en la porció adequada del rellotge.

4. Flat-Belly Cheat: sense ser un truc, si que és una forta ajuda a la motivació. Consisteix en potenciar altres parts del nostre cos per aconseguir un efecte més simètric, equilibrat i esvelt, mitjançant la nostra elecció de roba. Utilitzar faldilles, pantalons de tub, i tops que deixin part de les espatlles a la vista creen un efecte harmoniós i ajuden a augmentar l'efecte "ventre pla".

5. "Menjar-te l'arc de Sant Martí": una regla visual molt fàcil de recordar: com més cridaner sigui el color d'una fruita o vegetal, més possibilitats té de tractar-se d'un aliment positiu per eliminar toxines i desinflar, així, el ventre.

6. 'Esquena recta!: una bona postura pot convertir-se en l'efecte òptic més poderós. Mantenir l'esquena recta contraresta l '"efecte michelín" que entra en conflicte amb el ventre pla; però a més ajuda a eliminar la inflor. Un plus: els exercicis respiratoris són un dels bàsics per mantenir el ventre pla a llarg termini, i mantenir la postura correcta és el primer pas per entrenar els músculs de l'abdomen.

7. Mastegar: tota ajuda a l'estómac és poca: com més processada arribi el menjar, més fàcil serà aconseguir un ventre pla i absorbir els nutrients adequats. Segons un estudi de la universitat xinesa de Harbin, l'ideal seria mastegar cada porció fins a 40 vegades.