Cada any, durant els mesos d'estiu, les platges s'omplen de turistes que es relaxen a la vora del mar i aprofiten perquè la seva pell agafi una mica de color. Amb les precaucions adequades, el sol aporta grans beneficis, com la producció de la vitamina D, que ajuda al cos a absorbir el calci.

Per gaudir d'un bronzejat correcte i saludable, l'experta en cosmètica i directora del Centre d'Estètica Rame, Marina Rulló, ofereix aquests cinc consells:

1. Una bona neteja

Una pell neta absorbirà millor els protectors i farà més efectives les cures després de l'exposició solar. La neteja ha de ser tant facial com corporal. Per a la cara, s'han d'utilitzar diàriament productes que eliminin l'excés de greix segregat a la nit i les cèl·lules mortes i impureses que es generin durant el dia.

Pel que fa al cos, algunes zones, com l'esquena, requeriran una neteja diària amb un sabó depuratiu per eliminar l'excés de segregació, mentre que la resta del cos pot mantenir-se en perfecte estat amb una exfoliació setmanal a través de productes específics.

2. Hidratar i nodrir per cuidar la pell

Després d'una bona neteja, toca nodrir la pell. És recomanable utilitzar productes hidratants per la cara, que aporten molta aigua a la pell i protegeixen les primeres capes davant els agents externs, mentre que a la nit és preferible optar per productes hidratants i nutritius per als teixits interns i per reforçar el col·lagen de la pell.

Per al cos, només cal un producte nutritiu de dia i de nit, encara que es poden usar productes hidratants per tenir una textura més suau.

3. Un tractament en cabina no va malament

Amb un tractament professional s'assegura que la pell està totalment preparada per al bronzejat. A nivell facial, hi ha tractaments per a la neteja d'impureses i d'hidratació, que també eviten l'aparició de taques solars.

El cos, en canvi, necessita més nutrició que hidratació, ja que els tractaments hidratants aporten més elasticitat, el que permet un bon procés de renovació cel·lular. Una exfoliació profunda serà el colofó ??final per netejar la pell.

4. Mai sense protecció!

Mai cal oblidar la protecció davant del sol. Al començament del dia s'ha d'utilitzar una protecció alta perquè la pell estigui protegida davant l'exposició solar. Les dosis s'han de renovar cada mitja hora i, quan se surti de la platja, també és aconsellable utilitzar una loció calmant per hidratar la pell.

Si més tard es torna a la platja o a passar un temps sota el sol, l'índex de protecció pot ser una mica més baix. Finalment, al final del dia, es pot utilitzar un oli en esprai per absorbir els últims raigs del sol i aconseguir un to daurat a la pell.

5. Cuida la teva alimentació

Les fruites i verdures de color vermell, taronja o groc contenen beta carotè, que protegeix la pell i potencia l'efecte del bronzejat. L'oli d'oliva verge també és conegut pel seu efecte en la brillantor de la pell. El peix blau i els fruits secs ajuden a mantenir un bronzejat durador, gràcies als àcids grassos que contenen.

Cal no oblidar l'aigua, essencial per mantenir una bona hidratació. Hi ha altres opcions més originals i igual de saludables com l'aigua de coco, l'aigua d'àloe vera o els sucs de fruita naturals.