Regió 7

Pilates per aprimar-se: exercicis i consells

La tècnica, que uneix entrenament físic i mental, afavoreix la pèrdua de pes i la relaxació

18.08.2015 | 13:49
Pilates per aprimar-se.
Pilates per aprimar-se.

El mètode Pilates és una pràctica molt estesa avui en dia que uneix l'entrenament físic i mental a la recerca d'un equilibri entre cos i ment. Els exercicis físics en els quals es basa aquesta coneguda tècnica ajuden a enfortir i tonificar els músculs sense augmentar el seu volum, estilitzant la figura. El Pilates també pot ajudar a aprimar si es combina amb una alimentació sana i una vida activa, a més de ser el complement ideal per a qualsevol altra activitat esportiva.

A part dels grans beneficis per al cos que aporta, com millorar l'equilibri, la coordinació de moviments i l'alineació postural entre d'altres, el mètode afavoreix la relaxació mitjançant la respiració i concentració en els seus exercicis. Això permet reduir l'estrès i al seu torn l'ànsia que aquest genera per menjar més del que es deu, una altra raó per la qual realitzar Pilates per aprimar-se és una bona opció.

A continuació es presenten un parell de senzills exercicis de Pilates per aprimar-se que es poden realitzar a la llar com a iniciació en el mètode:

- Exercici de cames: Per a aquest exercici cal anar a dormir a terra cap per amunt, millor sobre un matalàs si es pot, i estirar els braços als costats. Un cop en posició, s'inhala aire i s'aixeca una cama fins que formi 90 graus amb el cos i s'exhala. Després, es baixa la cama a poc a poc mentre es torna a inhalar lentament. Repetir cinc vegades amb cada cama i tornar a realitzar la sèrie després de descansar un minut.

- Exercici d'abdomen: En aquest cas cal anar a dormir sobre el matalàs cap per amunt amb les mans darrere del coll, les cames rectes en posició vertical amb els peus mirant cap amunt i contraient una mica el melic. Mantenint l'esquena ben recolzada a la zona lumbar sense deixar espai amb el matalàs, inhalar en la posició inicial i exhalar mentre es baixen les cames a un angle de 45 graus, aixecant una mica el cap. Tornar a inhalar en tornar a la posició inicial i repetir vuit vegades per completar la sèrie. Descansar un minut i tornar a realitzar la sèrie.

El Pilates pot ser molt útil per aprimar-se però no farà miracles si no se segueixen unes pautes bàsiques en la vida diària. Cal ser constant amb l'exercici, cosa que sol resultar difícil i per al que és de gran ajuda seguir una rutina d'horaris per exercitar-se i fer-ho en companyia, de manera que el compromís es faci més suportable.

A més, per molt fidel que se sigui als exercicis de Pilates per aprimar, aquests no seran suficients si no es complementen amb una dieta equilibrada, evitant embotits, carns grasses i salses. La fruita, la verdura i beure molta aigua són les millors opcions per acompanyar l'activitat física i aconseguir la figura desitjada.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook

Salut


Preocupa't per mantenir la teva roba en bona condició
Roba tòxica: com evitar contaminar-se

Roba tòxica: com evitar contaminar-se

Moltes peces de vestir s'elaboren amb components tòxics que poden ser perillosos per a la salut

Un estudi afirma que el fum de l´encens és pitjor que el del tabac

Un estudi afirma que el fum de l´encens és pitjor que el del tabac

Científics xinesos sostenen que l'ús de l'encens en llocs amb poca ventilació podria ser molt tòxic

Un virus injectat en el cervell aconsegueix prevenir l´Alzheimer

Un virus injectat en el cervell aconsegueix prevenir l´Alzheimer

Aquesta investigació, liderada per una investigadora espanyola, podria obrir la porta a nous...

Set mites sobre la grip infantil

Set mites sobre la grip infantil

Consells sobre què cal fer i què no per prevenir el contagi de la grip estacional

Enllaços recomanats: Premis cinema