Regió 7

L´encens, pitjor que el tabac

El seu fum és potencialment més tòxic i conté químics que poden causar mutacions genètiques

03.09.2015 | 18:06
L´encens, pitjor que el tabac
L´encens, pitjor que el tabac

El fum de l'encens és potencialment més tòxic que el fum del tabac, i conté químics que poden causar mutacions genètiques, segons un estudi de la South China University of Technology de Canton (Xina).

La investigació, publicada al 'Springer' s Journal Environmental Chemistry Letters ', ha revelat que el fum de l'encens conté més agents citotòxics i genotòxics que el fum de les cigarretes, a més de components mutagènics, tots ells relacionats amb el desenvolupament del càncer.

Es va detectar que el 99 per cent del fum de l'encens està format per partícules fines i ultrafines, en la seva major part, de components altament tòxics per a la salut. Aquestes partícules són inhalades i queden atrapades en els pulmons, el que pot causar una reacció inflamatòria i, segons estudis previs, també està relacionat amb el càncer de pulmó, la leucèmia infantil i el desenvolupament de tumors cerebrals.

El principal autor de l'estudi, Rong Zhou, ha afirmat que "és necessari un major coneixement i regulació dels riscos de la salut associats amb l'ús d'encens en llocs tancats", i ha assegurat que espera que aquests resultats donen lloc a mesures de avaluació dels diferents encens i per reduir l'exposició al fum d'aquests.

Tot i això, Zhou ha afirmat que es requereixen més estudis per confirmar si tots els tipus d'encens són igual de perjudicials. La crema d'encens és una tradició i una pràctica comuna en moltes famílies, i especialment en els temples religiosos d'Àsia, tot i que en molts casos es desconeixen els seus efectes en la salut.

La investigació es va dur a terme amb dos tipus d'encens que contenien agar i sàndal, dos elements comuns en la fabricació d'aquests productes. Seguidament, es van realitzar assajos per mesurar els efectes del fum de l'encens i del fum del tabac en soques de salmonel·la i en cèl·lules d'ovaris de hàmsters xinesos.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook

Salut


Web de l'ICS.
L´ICS implanta la programació de visites per vacunar-se de la grip a través d´Internet

L´ICS implanta la programació de visites per vacunar-se de la grip a través d´Internet

Es tracta d'una nova funcionalitat per millorar l'accessibilitat als serveis oferts per l'atenció...

Roba tòxica: com evitar contaminar-se

Roba tòxica: com evitar contaminar-se

Moltes peces de vestir s'elaboren amb components tòxics que poden ser perillosos per a la salut

Un estudi afirma que el fum de l´encens és pitjor que el del tabac

Un estudi afirma que el fum de l´encens és pitjor que el del tabac

Científics xinesos sostenen que l'ús de l'encens en llocs amb poca ventilació podria ser molt tòxic

Set mites sobre la grip infantil

Set mites sobre la grip infantil

Consells sobre què cal fer i què no per prevenir el contagi de la grip estacional

Enllaços recomanats: Premis cinema