La companyia Procter & Gamble ha decidit revelar la composició dels diferents elements dels tampons de la marca Tampax, una informació que s'havia prestat a certa controvèrsia durant l'últim any, després de la mort el 2014 d'una nena britànica de 13 anys per la síndrome de xoc tòxic que es va arribar a associar al seu ús.

El grup ha publicat part dels materials que s'usen en la fabricació de cada tampó a Internet, encara que només en anglès. Segons aquestes dades, els components són fonamentalment el cotó i el raió, un material que també es coneix com a 'viscosa' i que està fet a base de cel·lulosa.

L'aplicador es fa amb "paper o plàstic amb pigments per al color" mentre que el cotó i el raió s'usen en el nucli absorbent. El material que ho envolta es fa amb una mescla de raió i materials com el polièster i el polipropilè.

La corda per retirar el tampó està feta de cotó o fibres sintètiques com el polièster i una trena de polipropilè. El fil del tampó és "cotó embolicat en polièster o polièster".

L'empresa defensa que tots els materials són segurs i es recolza en estudis de "destacats científics" d'Harvard, Dartmouth, de la Universitat de Wisconsin o de la de Minnesota.