Les farmàcies catalanes van cobrar el passat 27 de novembre de la Generalitat els més de 100 milions d'euros de la factura del mes de juliol passat, però com que el CatSalut ha tornat a incomplir aquest mes el pagament del concert la suma que es deu als apotecaris ascendeix de nou a més de 330 milions d'euros.

Segons ha informat el Consell de Col·legis de Farmacèutics de Catalunya, l'administració catalana havia d'haver pagat dissabte passat els 117,8 milions d'euros corresponents a la factura dels medicaments que les farmàcies catalanes van dispensar a l'octubre.

Com que el pagament no es va fer efectiu, aquesta factura se suma a la que encara tenia pendent pels fàrmacs dispensats a l'agost (100 milions d'euros) i del setembre (112,5 milions).

D'aquesta manera, el deute que acumula la Generalitat amb els farmacèutics és de tres mesos i puja a 330,3 milions d'euros.

"Amb el Fons de Liquiditat Autonòmic (FLA) ordinari rebut el passat 27 de novembre per pagar la factura farmacèutica del mes de juliol, l'únic que s'ha aconseguit és mantenir el nivell de deute, no reduir-lo, ja que això només s'aconseguirà amb la liquidació del FLA extraordinari que està previst que arribi el pròxim 16 de desembre, segons declaracions del ministre d'Hisenda, Cristóbal Montoro", ha explicat una portaveu dels farmacèutics.

Actualment, les farmàcies catalanes estan cobrant amb una mitjana de 85 dies de retard respecte al dia de pagament que marca el concert i quatre mesos després d'haver dispensat els medicaments.