El CIMETIR obté el nivell màxim de medicina esportiva

El centre de la Clínica Sant Josep podrà formar metges residents en aquesta especialitat a partir del 2017

19.12.2015 | 09:33
Activitat a l´interior de les instal·lacions del CIMETIR.

A partir de l´any 2017 el CIMETIR, Centre Integral de Medicina Esportiva, Traumatologia i Rehabilitació d'Althaia, podrà formar metges interns residents (MIR) en l´especialitat de medicina de l´esport. Aquesta és una de les novetats més destacades després que el Consell Català de l´Esport hagi acreditat el centre amb la màxima categoria, el nivell 3. En aquest nivell només s´hi troben 4 centres més d´arreu de Catalunya, els de Girona, Tarragona, Lleida i el del CAR de Sant Cugat.

L'acreditació significa que el centre, ubicat a la Clínica Sant Josep, està especialitzat per donar resposta a les necessitats dels esportistes, especialment els d´elit, i poder ajudar en el diagnòstic dels casos més dificultosos.

Aquest avenç es va donar a conèixer en el marc d´una jornada celebrada a la Sala d´actes de l´Hospital Sant Joan de Déu, organitzada per la revista APUNTS, el Consell Català de l´Esport i el CIMETIR, i que va comptar amb la participació d´una seixantena de professionals i que va servir per unir la feina de la revista Apunts, amb més de 50 anys de trajectòria, i la ciutat de Manresa amb més de 25 anys d'organització de les Jornades de Medicina de l'Esport.

Els reconeixements mèdics obligatoris, la repercussió de l'esport sobre el cor i els bronquis, l'esport i l'esportista diabètic, l'ús i abús de l'ecografia, l'artrosi i les pròtesis van ser els temes principals d'aquesta jornada.

28 anys de trajectòria

El Centre de Medicina de l´Esport ubicat al CIMETR, que anualment realitza més de 1.500 revisions, és un servei medicoesportiu que es va posar en marxa a Manresa sota la titularitat de l´Ajuntament, tot i que avui ja forma part de la xarxa assistencial de la Fundació Althaia. Des de l´any 2008 es troba ubicat al complex de la Clínica Sant Josep, concretament, al Centre Integral de Medicina Traumatologia i Rehabilitació des d'on s´ofereix una assistència global a totes aquelles persones que necessiten assessorament i assistència en l´àmbit de la traumatologia i l´esport.

Disposa d'unes modernes instal·lacions de 520 m2 amb un equipament tecnològic capdavanter i compta amb un equip assistencial especialitzat i multidisciplinari que treballa en diferents àrees.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook
Embaràs

Guia per a embarassades

redacció

 | 0

Et donem consells, t'ensenyem a fer massatges, t'expliquem què pots i no pots menjar...

 

Enllaços recomanats: Premis cinema