Regió 7

El CIMETIR obté el nivell màxim de medicina esportiva

El centre de la Clínica Sant Josep podrà formar metges residents en aquesta especialitat a partir del 2017

19.12.2015 | 09:33
Activitat a l´interior de les instal·lacions del CIMETIR.
Activitat a l´interior de les instal·lacions del CIMETIR.

A partir de l’any 2017 el CIMETIR, Centre Integral de Medicina Esportiva, Traumatologia i Rehabilitació d'Althaia, podrà formar metges interns residents (MIR) en l’especialitat de medicina de l’esport. Aquesta és una de les novetats més destacades després que el Consell Català de l’Esport hagi acreditat el centre amb la màxima categoria, el nivell 3. En aquest nivell només s’hi troben 4 centres més d’arreu de Catalunya, els de Girona, Tarragona, Lleida i el del CAR de Sant Cugat.

L'acreditació significa que el centre, ubicat a la Clínica Sant Josep, està especialitzat per donar resposta a les necessitats dels esportistes, especialment els d’elit, i poder ajudar en el diagnòstic dels casos més dificultosos.

Aquest avenç es va donar a conèixer en el marc d’una jornada celebrada a la Sala d’actes de l’Hospital Sant Joan de Déu, organitzada per la revista APUNTS, el Consell Català de l’Esport i el CIMETIR, i que va comptar amb la participació d’una seixantena de professionals i que va servir per unir la feina de la revista Apunts, amb més de 50 anys de trajectòria, i la ciutat de Manresa amb més de 25 anys d'organització de les Jornades de Medicina de l'Esport.

Els reconeixements mèdics obligatoris, la repercussió de l'esport sobre el cor i els bronquis, l'esport i l'esportista diabètic, l'ús i abús de l'ecografia, l'artrosi i les pròtesis van ser els temes principals d'aquesta jornada.

28 anys de trajectòria

El Centre de Medicina de l’Esport ubicat al CIMETR, que anualment realitza més de 1.500 revisions, és un servei medicoesportiu que es va posar en marxa a Manresa sota la titularitat de l’Ajuntament, tot i que avui ja forma part de la xarxa assistencial de la Fundació Althaia. Des de l’any 2008 es troba ubicat al complex de la Clínica Sant Josep, concretament, al Centre Integral de Medicina Traumatologia i Rehabilitació des d'on s’ofereix una assistència global a totes aquelles persones que necessiten assessorament i assistència en l’àmbit de la traumatologia i l’esport.

Disposa d'unes modernes instal·lacions de 520 m2 amb un equipament tecnològic capdavanter i compta amb un equip assistencial especialitzat i multidisciplinari que treballa en diferents àrees.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook

Salut


Web de l'ICS.
L´ICS implanta la programació de visites per vacunar-se de la grip a través d´Internet

L´ICS implanta la programació de visites per vacunar-se de la grip a través d´Internet

Es tracta d'una nova funcionalitat per millorar l'accessibilitat als serveis oferts per l'atenció...

Roba tòxica: com evitar contaminar-se

Roba tòxica: com evitar contaminar-se

Moltes peces de vestir s'elaboren amb components tòxics que poden ser perillosos per a la salut

Un estudi afirma que el fum de l´encens és pitjor que el del tabac

Un estudi afirma que el fum de l´encens és pitjor que el del tabac

Científics xinesos sostenen que l'ús de l'encens en llocs amb poca ventilació podria ser molt tòxic

Set mites sobre la grip infantil

Set mites sobre la grip infantil

Consells sobre què cal fer i què no per prevenir el contagi de la grip estacional

Enllaços recomanats: Premis cinema