A l'hivern els joves tenen menys activitat sexual perquè és l'estació de l'any menys preferida per mantenir relacions sexuals, segons els resultats de l'estudi 'Mites i realitats sobre sexualitat i anticoncepció' realitzat per la farmacèutica Bayer.

El treball, realitzat entre juliol i agost de 2015, es va basar en 1.007 entrevistes, a dones d'entre 18 i 30 anys, de totes les comunitats autònomes i, va revelar que el 53% de les participants experimenten canvis en la seva libido en funció de l'època de l'any en què es troben.

Així, l'estiu (54%) i la primavera (48%) són les estacions en què les joves asseguren tenir més activitat sexual i, a l'hivern es dóna una caiguda important, fins al punt que només un 33% prefereixen aquesta època de l'any.

I, dins d'aquesta estació, són encara menys propícies les festes nadalenques (28%), tot i que per a molts solen venir acompanyades d'uns dies de vacances i més temps lliure.

I, encara que el descens de la libido a l'hivern és unànime a tot Espanya, la veritat és que hi ha diferències entre comunitats autònomes, segons l'enquesta. Mentre Castella-la Manxa (52%), Balears (46%), Comunitat Valenciana (45%), Múrcia (44%) i Catalunya (43%) són les zones en què l'activitat sexual es manté una mica més alta durant aquesta època, al costat contrari se situen Extremadura (8%), País Basc (13%), Castella i Lleó (18%) i Madrid (23%).

La psicòloga i sexòloga Nayara Malnero reconeix que el desig sexual és canviant segons les diferents etapes de la nostra vida i les èpoques de l'any. "El sol i les altes temperatures ens fan estar més actius, en tots els sentits, mentre que l'hivern és una època de calma, també en l'àmbit eròtic", ha apuntat.

A més de l'estació de l'any, la motivació per mantenir relacions sexuals també varia en funció del moment del dia, segons l'enquesta. Així, la nit és la preferida entre les enquestades (64,8%), ja estiguin solteres, casades o vivint en parella. El segueix, el moment de la migdiada (55,7%) i, el matí queda en última posició (40,8%).