Els abdominals són una de les parts del cos que més enveja causen. Al seu torn, els que llueixen uns abdominals perfectes deixen després de si unes estrictes normes d'entrenament. A més, és fonamental seguir una dieta equilibrada i eliminar els greixos de l'alimentació.

La famosa 'tauleta de xocolata' és tot un repte per aquells que vulguin aconseguir-la. Alguns dels exemples més envejats són les que llueixen esportistes d'elit com Cristiano Ronaldo o Rafa Nadal. Després d'aquests abdominals de museu, queden interminables hores de gimnàs.

Si ho tens clar i el teu pròxim repte és lluir uns abdominals perfectes, posa't a treballar i no perdis més temps. Hauràs de ser molt constant i persistent en els teus objectius.

1. Sigues constant en la teva taula d'exercicis

No llencis la tovallola a la mínima que tinguis ocasió, altrament la teva tauleta no apareixerà. Per aconseguir marcar abdominals has de ser molt constant en la teva taula d'exercicis. Repeteix les mateixes sèries d'exercicis cada dia.

2. Segueix una dieta adequada

Com tot el relacionat amb lluir una figura d'anunci, en el cas dels abdominals perfectes no és diferent. Si el que persegueixes és aconseguir els abdominals de Cristiano Ronaldo comença una dieta equilibrada en què abundin les fruites i les verdures.

3. Elimina els greixos

Abdominals i greixos són totalment incompatibles. El primer que has de fer per lluir uns abdominals perfectes és dir adéu als greixos. A més, serà molt important que cremis les escletxes de greix que hi hagi en el teu cos. La zona abdominal és un repositori habitual de greix. Per això, abans de fixar-te com a meta lluir una tauleta, hauràs de cremar totes aquestes restes.

4. No oblidis la importància de la respiració

Controlar la respiració serà fonamental per ajudar-te en els teus exercicis abdominals. Aquesta zona del cos juga un paper determinant en l'acte de respirar.

5. Treballa els abdominals de baix a dalt

A l'hora d'organitzar la teva taula d'exercicis abdominals hauràs de començar pels inferiors. Els músculs d'aquesta zona són més fàcils de treballar que els de la part superior.

6. Realitza els abdominals poc a poc

Fuig de les pallisses a l'hora de realitzar els teus exercicis per marcar abdominals. El recomanable és treballar lentament en tandes curtes i amb descansos.

7. Entrena tot el cos

Per ajudar-te en la teva tasca el millor és que també entrenis la resta del teu cos. No descuidis altres zones per centrar-te en els abdominals. D'aquesta manera, si tot el teu cos està habituat a una rutina esportiva, la teva meta serà més senzilla.

8. Cuida la teva esquena

A l'hora de realitzar exercicis abdominals no deixis la zona de l'esquena. Si carregues molt aquesta zona, centrant-te en els abdominals, podràs patir sobrecàrregues o contractures. Has de trobar la postura adequada per no forçar determinades parts del teu cos.

9. No descuidis els músculs oblics

El mateix que passa amb l'esquena passa amb les zones lumbars i músculs oblics. Si no fas de manera adequada la teva taula d'abdominals notaràs com se't carreguen altres zones del cos.

10. Deixa descansar els músculs de tant en tant

Tot i la importància en la tenacitat per aconseguir els abdominals perfectes, és igual de determinant deixar descansar els músculs. Per això, pren-te un respir de tant en tant perquè els teus músculs reposin i siguin més elàstics.