L'aigua és salut. Podem passar setmanes sense menjar, però sense beure no duraríem més de cinc dies. El 75% del nostre organisme en néixer és aigua, i en arribar a l'edat adulta el percentatge és d'un 65%.

Per tant és fonamental mantenir el nostre cos ben hidratat. "L'aigua exerceix moltes funcions importants en l'organisme: transporta els nutrients i productes de rebuig, lubrica el cervell, les articulacions i regula la temperatura corporal", expliquen des de l'Institut Europeu d'Hidratació.

En les cultures orientals és una pràctica habitual beure aigua en dejú per eliminar toxines. L'aigua ha d'estar a temperatura ambient o tèbia. La societat mèdica del Japó assegura que beure aigua en dejú és eficaç per combatre i prevenir malalties com el càncer, l'artritis, la diabetis i malalties renals i del cor, entre d'altres.

Des de l'Institut Europeu d'Hidratació detallen quins són els beneficis de beure aigua en dejú:

1- Afavoreix un funcionament correcte del cervell. Quan estem adequadament hidratats, les cèl·lules del cervell reben sang oxigenada i el cervell es manté en alerta.

2- Facilita l'eliminació de residus o substàncies de rebuig de les cèl·lules produïdes en els processos metabòlics, permetent una funció química cel·lular adequada.

3- Millora el sistema gastrointestinal. L'aigua és necessària en la dissolució de nutrients perquè aquests puguin ser absorbits per la sang i transportats a les cèl·lules.

4- Ajuda a controlar la tensió arterial i a mantenir-la dins d'uns límits saludables.

5- Contribueix a millorar el funcionament dels ronyons i a eliminar residus i nutrients innecessaris a través de l'orina. Els ronyons d'una persona sana hidratada de forma adequada filtren aproximadament 180 litres de líquids cada dia.

6- Garanteix un funcionament òptim dels músculs i un bon rendiment físic. Entre un 70 i un 75% del múscul està compost d'aigua.

7- Ajuda a preservar l'elasticitat, suavitat i color de la pell.

8- Contribueix a prevenir el desenvolupament de processos infecciosos i al·lèrgics.