L'Agència Espanyola de Medicaments i Productes Sanitaris (AEMPS) ha elaborat un document informatiu juntament amb la Societat Espanyola de Cirurgia Plàstica, Reparadora i Estètica (SECPRE) per a aquelles dones que estiguin pensant sotmetre's a una intervenció d'implants mamaris en el qual alerten dels riscos d'aquesta cirurgia i avisen que han de ser "emocionalment madures" i tenir unes "expectatives realistes" dels resultats.

En aquest sentit, admeten que aquelles interessades han d'"estar convençudes de sotmetre's a aquest procediment un cop conegudes totes les circumstàncies que l'envolten" i estar preparades perquè "el seu aspecte físic es veurà modificat". De la mateixa manera, en l'esmentat document aclareixen que la col·locació d'implants mamaris es tracta d'un procediment quirúrgic i, per això, hi ha "uns riscos inherents a tota cirurgia" que s'han de conèixer.

Així mateix, com qualsevol altre material "pot deteriorar-se amb el pas del temps i requerir d'una nova intervenció quirúrgica". "Una pròtesi mamària pot patir una contractura de la càpsula generada pel cos, i ocasionar deformitat i dolor. Pot infectar-se, trencar-se i fins i tot de forma excepcional, relacionar-se amb malalties", ha destacat en el tríptic elaborat per orientar les pacients que estiguin valorant aquesta intervenció. Sanitat també recorda a les possibles usuàries que el fet de ser portadora d'un implant mamari implica que s'ha de sotmetre a controls d'aquest implant per detectar eficaçment qualsevol circumstància anòmala.

Així mateix, desaconsellen el seu ús en dones molt joves ja que "els millors resultats s'obtenen amb un desenvolupament mamari complet". Aquest document s'ha remès als serveis de salut de les comunitats autònomes perquè pugui ser posat a disposició de les unitats de patologia mamària i en les consultes dels especialistes en cirurgia plàstica, cirurgia general i ginecologia dels centres sanitaris dels diferents serveis de salut.