Amb l'arribada de la calor apareixen també els mosquits, que amenacen d'acribillar-nos quan dormim o, si ens descuidem, també en aquestes sortides fora de la ciutat que tant vénen de gust a l'estiu per gaudir del bon temps i la natura.

Prevenir les picades no sempre és fàcil si no acostumem a fer servir mosquiteres o repel·lents. Per això, en aquestes dates en què dormim molt més descoberts, podem despertar-nos qualsevol dia amb la desagradable sensació d'haver estat tirotejats pels mosquits, i amb la picor i la inflor causada per les seves picades.

Si volem que el problema no vagi a més, reduir la sensació de coïssor i evitar que les picades ens deixin marques a la pell, tradicionalment s'ha recorregut a una sèrie de remeis casolans que ens podrien estalviar passar per la farmàcia, en el cas que la cosa vagi a més. Aquests són alguns d'ells:

-No gratar-se. Abans de lamentar-ho, cal resistir la temptació. Altrament, podem causar una ferida i fins i tot una infecció que pot deixar-nos una marca a la pell.

-Rentar les picades amb aigua i sabó. Això permetrà alleujar la irritació i que la ferida es curi més ràpid.

-Si la picor o la inflor és important, podem fer servir gel. Ens alleujarà la irritació i reduirà la inflamació.

Després de tenir això en compte, podem aplicar sobre les picades altres remeis casolans tradicionals:

- Vinagre blanc o de poma. Les seves característiques antisèptiques ajuden, segons sembla, a alleujar les picades de mosquits tan temudes a l'estiu.

- Llimona. Encara que pot coure, la llimona es pot aplicar sobre les picades directament, diluït en aigua o amb un cotó. Ajudarà a desinfectar la zona.

- Aloe vora. L'àloe vera, a la qual es recorre en multitud de tractaments per a la pell, és un bàlsam per la coïssor de les picades i ajudarà a la curació i la cicatrització de la ferida

- Ceba. La ceba és usada tradicionalment per problemes de la pell en atribuir propietats cicatritzants

- Mel. Un altre producte que s'usa tradicionalment per alleujar les conseqüències de les picades de mosquit és la mel. Les seves qualitats antisèptiques afavoreixen, segons sembla, la cura i regeneració de la pell.