Espelta: 4 beneficis del cereal de moda

Es tracta d'un aliment amb història que s'ha recuperat gràcies a les seves propietats nutricionals i la seva aportació d'energia

30.06.2016 | 07:13
L´espelta forma part de la fabricació de múltiples aliments

L'espelta és un cereal complet que semblava oblidat des de feia dècades i que gràcies als beneficis que aporta a l'organisme de les persones es torna a consumir. Es tracta d'un aliment amb història que s'ha recuperat gràcies a les seves propietats nutricionals i la seva aportació d'energia.

De nou a la taula dels consumidors, la recepta més popular amb aquest gra és el pa d'espelta. Però no només de pa viu l'home, l'espelta també s'utilitza com pastes alimentàries, galetes, cervesa, flocs i sèmoles, en el món de la rebosteria, i fins i tot, en barretes energètiques per a esportistes.

El seu origen el daten de fa gairebé uns 7.000 anys, i el situen a l'Iran des d'on sembla que el seu cultiu es va estendre a orient. Aquest cereal és molt resistent a les condicions climatològiques adverses, a més el seu cultiu s'ha mantingut al llarg del temps de manera tradicional, preservant totes les qualitats que converteixen aquest producte en idoni per al cultiu biològic.

Si no coneixes les seves propietats, en Infosalus.com et descobrim de les mans de l'experta en salut Rocío Riu de la Pisa els quatre beneficis d'aquest cereal de moda:

1.- Energia per als esportistes.

L'espelta compta amb múltiples vitamines i minerals indispensables en el nostre organisme, destacant les del complex B. "Afavoreixen el sistema nerviós i sobretot el metabolisme, transformant-se en energia. Això és particularment important si practiques un esport de resistència", assenyala l'especialista. Així, la incorporació d'aquest producte a la teva dieta saludable és aconsellable si ets dels que està preparant un 21K o una marató.

2.- Afavoreix una bona digestió.

El consum d'espelta sencera o els productes elaborats amb farina d'espelta integral faciliten, segons Riu de la Loza, les "bones digestions gràcies al seu alt contingut en fibra dietètica i per la seva facilitat a l'hora de digerir. El gluten en l'espelta té major solubilitat en l'aigua, potser aquesta és la raó per la qual l'espelta és més fàcil de digerir que el blat ".

Per tant, aquest gra complet és perfecte per deixar de patir restrenyiment i afavorir el control del pes en dietes d'aprimament, però la fibra també redueix la pressió arterial.

3.- Millora la pell.

Riu de la Pisa explica que el consum d'espelta dins d'una dieta equilibrada "disminueix l'aparició de l'acne". En aquesta línia, aquest gra complet també afavoreix la desaparició de les cefalees i ajuda en la prevenció de l'estrès, provocant la no aparició dels seus símptomes en la nostra pell.

4.- Repara els teixits de l'organisme.

La presència d'àcid silícic i de magnesi en l'espelta, dos dels nutrients més importants per al nostre organisme, la converteixen en un aliment clau dins d'una dieta saludable. "L'espelta repara els nostres teixits i enforteix el sistema immunològic", incideix l'experta en nutrició.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook
Embaràs

Guia per a embarassades

redacció

 | 0

Et donem consells, t'ensenyem a fer massatges, t'expliquem què pots i no pots menjar...

 

Enllaços recomanats: Premis cinema