Consells per alleujar la pell després d'una cremada solar

Durant l'estiu estem completament exposats al sol i això pot portar problemes greus per a la nostra pell

02.08.2016 | 16:41
Consells per alleujar la pell després d'una cremada solar
Consells per alleujar la pell després d'una cremada solar

A l'estiu tots ens exposem al sol; fins i tot aquells que defugen de la platja o la piscina corren el risc de cremar-se pel simple fet de passejar per la ciutat o prendre alguna cosa en una terrassa. És molt important conscienciar-se de que cal posar-se protector solar, principalment a la cara, i a diferència de les creences populars, no només a l'estiu sinó tot l'any.

Però a més, cal cobrir aquestes parts que queden exposades als raigs del sol amb crema protectora abans de sortir de casa. Tot i així, són moltes les persones que per una distracció o perquè han estat massa temps prenent el sol han patit alguna cremada a la pell, una cosa molt molesta.

Per això, a continuació t'oferim una sèrie de recomanacions que et poden alleujar en aquesta situació. No obstant això, recorda que tot i que la pell es recupera, té memòria i qualsevol cremada és nociva al llarg del temps en el nostre organisme, així que posa't protecció i no et passis amb els raigs de sol.

Aftersun

És recomanable emprar aftersun cada vegada que tornem de la platja o la piscina ja que hem estat exposats al sol. És important aplicar-lo en lloc de la crema hidratant corporal mentre estiguem a l'estiu.

Els aftersuns refresquen i descongestionen la pell, nodreixen l'epidermis, restablint l'equilibri humectant de la pell ... El seu ús ajuda a preservar la joventut de la pell, reconstruint les defenses.

A més, l'afersun fa que el teu bronzejat sigui més durador. L'acció hidratant i suavitzant impedeix que la pell es desprengui, assegurant així més durada del color daurat. El retinol estimula la renovació cel·lular unificant l'epidermis, el que motiva un bronzejat més brillant i uniforme. Així que no t'oblidis de la importància d'un bon aftersun a l'estiu.

Àloe vera

El suc que desprenen les fulles d'aquesta planta és perfecte per a qualsevol cremada i no només perquè la seva textura fresca i gelatinosa alleujar el dolor, sinó també perquè gràcies a les seves propietats ajuda a regenerar la pell.

És molt recomanable tenir una planta d'àloe vera a casa, perquè a més no exigeix ??massa atencions i les seves fulles es converteixen en un remei per infinites molèsties. De totes maneres, sempre pots adquirir una pomada d'àloe vera amb la qual notaràs els mateixos efectes; això sí, compra'n una que tingui una alta concentració.

Civada

Pots utilitzar-la de moltes maneres: fent una preparació manual, en gel o en crema però la propietat de la civada és que t'ajudarà a evitar la picor i l'ardor de les cremades. Després aplicar-te la civada a la pell cremada notaràs un efecte tranquil·litzador i relaxant.

Iogurt fred

Els àcids grassos i els láctics tenen propietats calmants, així que són un eficaç remei per alleujar el dolor d'una cremada pel sol. S'unta una gasa de cotó amb iogurt fred i aplica'l amb cura on s'hagin produït cremades durant 20 minuts. A continuació, renta bé la zona amb aigua freda.

Durant les 48 primeres hores beu moltíssima aigua. Una cremada a la pell va lligada a una important pèrdua de líquids en l'organisme així que és fonamental beure aigua o sucs per compensar aquesta deshidratació. Si pateixes cremades a causa del sol, allunya't dels raigs durant almenys dos dies. Quan la cremada és greu i hi ha butllofes en més del 20% del cos, has d'acudir al metge.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook

Salut


Preocupa't per mantenir la teva roba en bona condició
Roba tòxica: com evitar contaminar-se

Roba tòxica: com evitar contaminar-se

Moltes peces de vestir s'elaboren amb components tòxics que poden ser perillosos per a la salut

Un estudi afirma que el fum de l´encens és pitjor que el del tabac

Un estudi afirma que el fum de l´encens és pitjor que el del tabac

Científics xinesos sostenen que l'ús de l'encens en llocs amb poca ventilació podria ser molt tòxic

Un virus injectat en el cervell aconsegueix prevenir l´Alzheimer

Un virus injectat en el cervell aconsegueix prevenir l´Alzheimer

Aquesta investigació, liderada per una investigadora espanyola, podria obrir la porta a nous...

Set mites sobre la grip infantil

Set mites sobre la grip infantil

Consells sobre què cal fer i què no per prevenir el contagi de la grip estacional

Enllaços recomanats: Premis cinema