Es poden controlar els somnis?

Exercir un control sobre els somnis depèn de l'estimulació elèctrica que rebi el cervell

03.08.2016 | 17:14
Es poden controlar els somnis?
Es poden controlar els somnis?

El fet de poder controlar els somnis, de ser conscients del que s'està somiant i poder decidir què fer dins d'ell, sembla una mica irreal als ulls d'aquell que sempre ha considerat els somnis simplement somnis.

No obstant això, un gran sector de la societat ha assegurat en alguna ocasió haver estat conscient d'haver tingut alguna vegada un somni lúcid, d'haver estat somiant i d'haver tingut la capacitat de controlar la seva voluntat durant el mateix. Això pot ser degut a l'estimulació elèctrica.

És a dir, segons un estudi dut a terme per un equip d'investigadors de la Universitat de Johann Wolfgang Goethe (Alemanya), l'estimulació elèctrica pot ajudar-nos a controlar els somnis. L'experiment dut a terme amb 27 voluntaris, tenia com a objectiu esbrinar si mitjançant l'estimulació cerebral podien induir els somnis lúcids, aquell somni que a més de tenir plena consciència, també es pot dirigir i controlar.

D'aquesta manera, els experts van avaluar l'activitat neural de cada un dels participants mentre dormien. Quan els participants van complir els tres minuts REM, és a dir, la fase en què l'activitat cerebral augmenta, els investigadors van introduir les estimulacions elèctriques d'ones gamma a diferents freqüències en les regions frontal i temporal del cervell. Instants després, els experts van despertar als voluntaris i els van sotmetre a l'anàlisi del sistema Lúcid, un mètode dissenyat per a qualificar els somnis en base a una sèrie de factors.

La conclusió que van extreure els experts va ser que les freqüències gamma de 40 Hz i, amb menor efecte les de 25 HZ, potenciaven l'aparició dels somnis lúcids, el que significa que depenent de l'estimulació elèctrica que rebi el cervell, en més o menys mesura, els somnis es podran controlar.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook

Salut


Web de l'ICS.
L´ICS implanta la programació de visites per vacunar-se de la grip a través d´Internet

L´ICS implanta la programació de visites per vacunar-se de la grip a través d´Internet

Es tracta d'una nova funcionalitat per millorar l'accessibilitat als serveis oferts per l'atenció...

Roba tòxica: com evitar contaminar-se

Roba tòxica: com evitar contaminar-se

Moltes peces de vestir s'elaboren amb components tòxics que poden ser perillosos per a la salut

Un estudi afirma que el fum de l´encens és pitjor que el del tabac

Un estudi afirma que el fum de l´encens és pitjor que el del tabac

Científics xinesos sostenen que l'ús de l'encens en llocs amb poca ventilació podria ser molt tòxic

Set mites sobre la grip infantil

Set mites sobre la grip infantil

Consells sobre què cal fer i què no per prevenir el contagi de la grip estacional

Enllaços recomanats: Premis cinema