La llengua, l'òrgan mòbil que resideix a l'interior de la boca i que té funcions digestives, lingüístiques, socials i respiratòries, és un dels "grans oblidats" a l'hora de cuidar-lo o dur a terme accions d'higiene.

Per això, i per tal d'aprofundir en el seu coneixement, la odontòloga en Smile Clínica Dental i membre de Saluspot, Ana Fuenmayor Garcés, ha revelat les sis curiositats més cridaners de la llengua:

1. Neteja de la llengua. La llengua ha de ser inclosa en el protocol d'higiene diària i hi ha estris específics per a això, com són els raspadors linguals.

2. Esquerdes a la llengua (5-7% de la població). Augmenten la seva freqüència amb l'edat. Major predisposició a infecció per càndides (fongs).

3. Llengua dentada. En ocasions, generalment de molt estrès o ansietat (per excessiva pressió de les dents) o també per factors anatòmics (macroglosia) pot aparèixer el que coneixem com a llengua dentada. Això es defineix com l'aparició d'impressions dentàries a les vores de la llengua.

4. Hipertròfia de les papil·les foliàcies. L'aparició de tumoracions al dors lateral de la llengua moltes vegades causen gran preocupació en el pacient. Això en moltes ocasions és simplement un agregat de teixit limfoide que no té major importància. En qualsevol cas sempre és aconsellable visitar l'odontòleg per confirmar el diagnòstic.

5. La llengua és un òrgan format per 17 músculs.

6. La impressió de la llengua pot usar-se com a element d'identificació, ja que, igual que les empremtes dactilars, no n'hi ha dues iguals.