Els set estiraments que han de realitzar els 'runners'

Per sortir a córrer és necessari aprendre una sèrie de tècniques per evitar sofrir lesions

14.08.2016 | 16:59
Els set estiraments que han de realitzar els 'runners'
Els set estiraments que han de realitzar els 'runners'

Córrer no és caminar ràpid i, per començar aquesta pràctica, no n'hi ha prou amb posar-se unes sabatilles i sortir al carrer, sinó que hem de tenir unes condicions físiques mínimes i aprendre una bona tècnica per no sofrir lesions.

L'estil de vida actual provoca moltes febleses musculars que impedeixen que el cos es mogui lliurement i executi moviments naturals. En aquest cas, el cos busca compensar amb altres moviments accessoris, treballant amb músculs no preparats per a aquesta funció, en posicions inadequades de les articulacions, provocant molèsties i lesions.

Encara que existeix certa controvèrsia sobre els beneficis dels mètodes d'estirament just abans d'una carrera, els aspectes positius de l'elasticitat són poc qüestionats, i la seva pràctica està molt arrelada en l'àmbit esportiu, igual que la força, resistència i potència.

El pilates o el ioga són bons mètodes d'estirament que afavoreixen l'elasticitat i mobilitat, però no són els únics. Mitjançant una rutina diària d'estiraments simples, aconseguirem un mínim de condicions per millorar la tècnica en córrer.

Per això, el fisioterapeuta de Amae By Clinic Balanç i membre de Saluspot, Sergio Rada Ruiz, ha ofert a Infosalus una sèrie de set entrenaments que s'han de realitzar abans de sortir a córrer:

1. Bessons. La manera d'entrar els bessons, segons l'expert, és pujar-se a un graó, recolzar només la part anterior del peu i, amb els genolls estirats, deixar caure els talons per sota del nivell del graó. Repetir l'operació amb els genolls flexionats.

2. Tibials i peroneus. Creuar una cama per darrere dempeus, recolzant el dors del peu en el sòl i, després, flexionar per tocar amb les mans el sòl. Notaràs una tensió a la zona anterior del panxell.

3. Isquiotibials. Puja un peu a un lloc alt que et permeti tenir ambdues cames estirades i el cos alçat. Intenta, després, tocar-te el peu amb ambdues mans.

4. Quadríceps. Al costat d'algun punt de suport, porta el taló a tocar els glutis mentre pressiones amb la mà.

5. Glutis. Tombat sobre l'esquena, amb els genolls flexionats i els peus plans en el sòl, creua una perdi sobre la cuixa de l'altra. Després, agafant la cama d'a baix amb les mans o amb algun tirant, apropa-les cap al pit.

6. La cobra. Aquesta postura pretén estirar els abdominals i donar mobilitat a la columna lumbar. Tombat sobre l'estómac i amb les mans recolzades a l'altura de les espatlles, empeny cap amunt el tronc amb els braços i doblega't per la cintura. Manten la posició dos segons i repeteix 10 vegades.

7. Mort. Per relaxar-se, tumbate sobre l'esquena amb una tovallola enrotllada a l'altura de les escàpules i estira les cames posant els braços en creu. Acomoda el cap en un coixí i respira profund durant cinc minuts.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook

Salut


Web de l'ICS.
L´ICS implanta la programació de visites per vacunar-se de la grip a través d´Internet

L´ICS implanta la programació de visites per vacunar-se de la grip a través d´Internet

Es tracta d'una nova funcionalitat per millorar l'accessibilitat als serveis oferts per l'atenció...

Roba tòxica: com evitar contaminar-se

Roba tòxica: com evitar contaminar-se

Moltes peces de vestir s'elaboren amb components tòxics que poden ser perillosos per a la salut

Un estudi afirma que el fum de l´encens és pitjor que el del tabac

Un estudi afirma que el fum de l´encens és pitjor que el del tabac

Científics xinesos sostenen que l'ús de l'encens en llocs amb poca ventilació podria ser molt tòxic

Set mites sobre la grip infantil

Set mites sobre la grip infantil

Consells sobre què cal fer i què no per prevenir el contagi de la grip estacional

Enllaços recomanats: Premis cinema