Tenir una vida sexual plena és sinònim de benestar, però moltes persones tenen dificultats per aconseguir-ho. Hi ha moments en què, sense raó aparent, la libido es troba en nivells tan baixos que bloqueja tot desig sexual.

I és que factors com els medicaments, l'estrès, l'alcohol o els anticonceptius poden provocar bloquejar la libido, però no són els únics. Segueix llegint si vols saber quins són els bloquejadors del desig sexual.

Factors que afecten el desig sexual: L'estrès

Patir nivells alts d'estrès augmenta de producció de cortisol i redueix la de la testosterona, l'hormona responsable del desig sexual. Això explica per què les persones estressades se senten més cansades i amb menys ganes de mantenir relacions sexuals.

Factors que afecten el desig sexual: La falta d'autoestima

Està clar que l'estat d'ànim afecta el desig sexual. Si una persona té una mala percepció de si mateixa, sentirà que no pot satisfer la seva parella i amb el temps acabarà allunyant-se d'ella.

Factors que afecten el desig sexual: Els problemes de parella

Les discussions poden provocar rancor i estrès en la parella, fent impossible qualsevol tipus de relació sexual. Així mateix, la manca de comunicació entre tots dos farà que la parella no se senti satisfeta i acabi allunyant-se.

Factors que afecten el desig sexual: L'alcohol i les drogues

L'abús d'aquestes substàncies provoca cansament i disfunció erèctil, a més d'altres problemes per a la salut.

Factors que afecten el desig sexual: La manca de son

Dormir poc produeix cansament, ansietat i estrès, complicant així les relacions entre la parella. A més, la manca de son pot fer que les persones es tornin més sensibles a estímuls com les carícies.

Factors que afecten el desig sexual: La mala alimentació

Portar una dieta sana és essencial per al dia a dia. No obstant això, el que molts no saben és que l'alimentació influeix en el desig sexual. Una dieta baixa en proteïnes disminueix el nivell de testosterona, mentre que una alimentació amb poques vitamines i minerals provoca cansament i fatiga.

Factors que afecten el desig sexual: Les pastilles anticonceptives

Aquest tipus d'anticonceptius, estrògens en forma oral, afecten els nivells de testosterona del cos, provocant en certes persones, que la libido disminueixi.