Consells per adoptar una bona postura corporal a la feina

Les males postures poden provocar molèsties musculars que poden desembocar en contractures o tendinitis

22.10.2016 | 07:33
Consells per adoptar una bona postura corporal a la feina

Estem al setembre, el mes de la tornada a la feina, a l'escola i a la rutina, i alguns costums poc saludables ens recorden que no sabem com seure, ni quines són les millors postures per estudiar o per fer la nostra jornada laboral.

Les males postures poden provocar molèsties musculars i d'esquena que dificultin reprendre el ritme després de les vacances i, a més, podem tenir problemes com contractures, mala circulació o tendinitis, entre d'altres.

L'aplicació d'uns simples consells permetrà la prevenció de patologies que produeixen malestar i dolor i es poden estendre en el temps, perquè "el sistema locomotor es veu perjudicat si no adoptem les postures adequades a l'hora de fer la rutina diària", ha afirmat el fisioterapeuta Rubén Lago.

Recomanacions per a una bona postura

Per contrarestar els efectes de passar vuit hores al dia asseguts, cal cuidar l'esquena i la postura i, en el cas de patologies més greus, com les derivades de l'escoliosi o altres problemes posturals, la pràctica d'exercici diari i classes dirigides on es potencia la correcció postural i la salut de l'esquena suposaran una millora de la qualitat de la vida.

Per aquesta raó, el fisioterapeuta Rubén Lago ens ha ofert una sèrie de consells per prevenir aquestes patologies:

1.- Fes moviments circulars quan estiguis assegut. Quan estiguis a l'oficina la meitat o més del dia assegut cal prestar atenció als moviments. Els girs han de ser realitzats amb tot el cos, no només amb el coll o el tren superior. A més, és recomanable aixecar-se i caminar alguns metres cada 45 minuts.

2.- Disposició còmoda. Tant per estudiar com per treballar és aconsellable que els objectes que s'utilitzin estiguin més a prop. En el cas d'estar davant de l'ordinador, serà la pantalla la que hagi de orientar-se i inclinar-se, no el nostre coll.

"La disposició del teclat ha de permetre que les espatlles estiguin relaxats i els canells i avantbraços alineats amb el mateix. D'aquesta manera, s'eviten molèsties i es posposa la fatiga", assenyalen.

3.- Seguretat en treballar de peu. Els qui treballen de peu moltes hores seguides tenen un major risc de danyar la seva esquena. Per evitar l'acumulació de contractures i altres dolències serà necessari elevar un peu a un esglaó o similar i canviar de postura tant com es pugui.

A l'hora de transportar pes o objectes voluminosos serà important portar la càrrega el més a prop del pit possible i efectuar la seva càrrega i descàrrega flexionant els genolls.

4.- Pes repartit. L'ideal és portar una motxilla, penjada d'ambdós costats i amb la bossa enganxada a l'esquena. En cas contrari s'ha d'anar canviant de braç de forma periòdica per no forçar l'esquena i provocar lesions.

5.- Enfortir la musculatura. Hi exercicis per desenvolupar la força i el to dels músculs, sobretot els lumbars i abdominals, reduiran els riscos de patir patologies derivades de les males postures. Activitats com nedar o el ioga són molt positives per potenciar una major resistència al dolor i el tràfec diari.

A més d'aplicar tots els consells anteriors, és recomanable utilitzar un calçat adequat i no descuidar les accions més quotidianes com conduir, cuinar o fins i tot dormir, on també influeix la postura que adoptem.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook

Salut


Recomanen vacunar de meningitis els adolescents
Recomanen vacunar de meningitis els adolescents

Recomanen vacunar de meningitis els adolescents

Una investigadora de Sanitat explica que, després dels nens menors de 2 anys, és el grup amb més...

Cada any es diagnostiquen 4.600 nous casos de càncer de mama a Catalunya

Cada any es diagnostiquen 4.600 nous casos de càncer de mama a Catalunya

La mortalitat en aquest tumor disminueix un 2,6% cada any i se situa en el 85%

El 65% de nens catalans no esmorza bé

El 65% de nens catalans no esmorza bé

Segons un estudi realitzat per l'Observatori Nestlé sobre Hàbits Nutricionals i Estils de Vida de...

L'alvocat, una fruita rica en greixos saludables

L'alvocat, una fruita rica en greixos saludables

L'alvocat és un tipus únic de fruita. La majoria de les fruites consten...

Embaràs

Guia per a embarassades

redacció

 | 0

Et donem consells, t'ensenyem a fer massatges, t'expliquem què pots i no pots menjar...

 

Enllaços recomanats: Premis cinema