Primer van sucumbir als homes, però el running ha acabat conquerit a les dones, amb efectes no sempre beneficiosos per a la salut. I és que els experts alerten que la pràctica d'aquest tipus d'esports d'impacte està provocant un augment dels problemes d'incontinència en dones pel fet que el sòl pèlvic rep tota la pressió que provoca l'impacte del cos contra el terra en córrer.

Precisament per abordar les últimes tecnologies per al tractament d'aquesta i altres patologies de l'àrea genital de la dona, l'Institut Pérez de la Romana va acollir ahir a Alacant el I Simpòsium de Cirurgia Íntima Làser. I és que aquest tipus de cirurgia està cobrant una enorme importància en els últims anys. «Cada vegada són més les pacients que acudeixen a nosaltres i no només per problemes funcionals, com pot ser la incontinència o el prolapse Que és una caiguda dels òrgans, també per solucionar problemes estètics mitjançant vaginoplàsties o labioplasties», va assenyalar ahir el doctor Federico Pérez de la Romana.

L'últim en aquest terreny ve de la mà del làser. «Amb ell es pot fer una cirurgia molt més precisa, el sagnat és menor i la recuperació de la pacient és molt més ràpida», va assenyalar Jack Pardo, ginecòleg i membre de la Societat Xilena d'Obstetrícia i Ginecologia.

Una tècnica que també permet aplicar els anomenats tractaments de rejoveniment vaginal, també a l'alça en els últims anys. Amb ells «tornem a la dona la sensació de plaer en les relacions sexuals». I és que aquest es pot perdre amb el pas dels anys, «a causa sobretot a una laxitud vaginal provocada pels parts i pel propi envelliment dels òrgans». En retornar la tonicitat als músculs i estrènyer el canal vaginal, «la dona torna a sentir plaer en les relacions sexuals, per la qual cosa millora la seva autoestima i la relació amb la seva parella». El làser també permet corregir deformacions vaginals de tipus genètic que poden provocar dolor a l'hora de mantenir relacions sexuals.

A l'aparició de noves tècniques se suma que aquest tipus de problemes hagin deixat de ser tabú. «Les dones vénen cada vegada més a consulta a preguntar, fins i tot abans que el problema sorgeixi, per exemple, només donar a llum volen saber què fer per prevenir futurs problemes d'incontinència», assenyala Regina Loreto, ginecòloga de la unitat de Ginecoestética , posada en marxa fa uns mesos a l'Institut Pérez de la Romana.