El suc de taronja perd la vitamina C?

Popularment s'afirma que el suc de taronja perd nutrients ràpidament, però els experts ho neguen

14.01.2017 | 09:32
El suc de taronja perd la vitamina C?

La doctora en el camp de la Salut Pública Nutricional i Professora del Màster Universitari de Nutrició i Salut de la UOC, Anna Bach, ha assegurat que la vitamina C del suc de taronja es conserva "perfectament" durant diverses hores, negant així la creença que es perd "a gran velocitat" quan s'esprem la fruita.
 
I és que, encara que amb el pas del temps pot fer-se més amarg, es tracta més d'una qüestió organolèptica, de sabor, que d'aportació nutricional, ja que perquè es produeixi una disminució considerable d'aquesta vitamina cal recórrer a condicions extremes com escalfar el suc a més de 100 graus.
 
En el cas del suc de fruita envasat, la fruita espremuda immediatament es pasteuritza i s'envasa asèpticament, de manera que ajuda a protegir els seus nutrients naturals i la seva qualitat. "El suc de fruita, gràcies al seu processat i envasat, permet que quan arriba el moment de consum, el seu contingut de vitamines es mantingui", ha explicat l'experta.
 
A més, recalca, l'envàs està dissenyat per protegir el suc de fruita dels efectes de la temperatura, de l'aire i de la llum i per ajudar a mantenir les seves propietats naturals. Per tal de mantenir la qualitat i les qualitats del suc amb el pas del temps, els productors de suc utilitzen mètodes i tecnologies adequades de producció, com la pasteurització, per eliminar els microorganismes que poguessin alterar-lo.
 
La pasteurització del suc de taronja és un tractament tèrmic suau, en què el suc és escalfat ràpidament fins a 96 graus centígrads, es manté aquesta temperatura uns segons i tot seguit es refreda ràpidament per garantir un producte segur i d'alta qualitat. Després, s'introdueix asèpticament el suc en envasos protegits de la llum i de l'aire que ajuden a mantenir el seu sabor, color i nutrients sense necessitat d'afegir conservants.
 
El suc de taronja, aportació de vitamines diàries
 
Com la fruita sencera, el suc de taronja està compost aproximadament per un 10 per cent de sucres naturals procedents de la pròpia fruita (fructosa, sacarosa, i glucosa) i el 90 per cent restant és aigua, vitamina C, folat, potassi i altres vitamines , minerals i fitonutrient.
 
Un got de suc de taronja conté més del 50 per cent de la ingesta diària recomanada de vitamina C, i tan sols contribueix al 3 per cent de les calories diàries en la dieta recomanada de 2.000 calories.
 
En concret, la vitamina C ajuda a reduir el cansament i la fatiga i és un protector natural. El seu consum millora l'absorció de ferro procedent de fonts diferents de la carn i, a més, és essencial per a l'estructura dels ossos, cartílags, músculs i vasos sanguinis, i ajuda a mantenir els capil·lars i les genives.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook

Salut


Descobreix quines activitats t'ajuden.
Com cremar calories amb activitats quotidianes

Com cremar calories amb activitats quotidianes

Passejar el gos o escombrar la casa són alguns dels exercicis amb els quals aconseguiràs estar més...

El top 10 dels aliments antioxidants

El top 10 dels aliments antioxidants

La dieta pot combatre l'efecte oxidant de la contaminació, el tabac o l'estrès crònic

Fisioteràpia a domicili en benefici de 35 malalts

Fisioteràpia a domicili en benefici de 35 malalts

L'Associació de les Mucopolisacaridosis invereteix en aquest servei 10.000 euros de BBVA

Què és el sexe tàntric?

Què és el sexe tàntric?

Aquesta pràctica es basa en el Tantra, una doctrina oriental mil·lenària que cerca la plenitud...

Embaràs

Guia per a embarassades

redacció

 | 0

Et donem consells, t'ensenyem a fer massatges, t'expliquem què pots i no pots menjar...

 

Enllaços recomanats: Premis cinema