Portar una dieta pobra afecta la qualitat del semen

Investigadors espanyols demostren en un estudi que fer una dieta saludable millora la fertilitat

14.03.2017 | 16:36
El peix, el pollastre, el marisc i la verdura, recomanats.

Un equip espanyol d'investigadors ha demostrat que els components de la dieta són factors "determinants" en la funció de l'esperma masculí, i podrien evitar o reduir la infertilitat, un problema que afecta el 15% de les parelles en edat reproductiva.

Els factors masculins, com la disminució de la qualitat del semen, són els responsables de prop del 25 per cent dels casos.

En aquest context, el patró dietètic, els components de la dieta i els nutrients han estat estudiats durant dècades com a possibles determinants de la funció espermàtica i / o la fertilitat.

Moltes clíniques de reproducció assistida recomanen canvis simples en l'estil de vida, com l'augment de l'activitat física, la teràpia conductual i el ioga, la reducció del consum d'alcohol i cafeïna, i fins i tot proporcionen recomanacions dietètiques que no compten amb base científica provada .

Per això, científics de la Universitat Rovira i Virgili (URV) i l'Institut de Recerca Sanitària Pere i Virgili (IISPV), integrats en el Centre d'Investigació Biomèdica en Xarxa-Fisiopatologia de l'Obesitat i la Nutrició (CIBEROBN), han fet la primera revisió sistemàtica de tots els estudis de la literatura científica que relacionen dieta i fertilitat masculina.

Els resultats de l'estudi demostren que una dieta saludable, rica en alguns nutrients com els àcids grassos omega-3, alguns antioxidants (vitamina E, vitamina C, Beta carotè, seleni, zinc, criptoxantina i licopè) i altres vitamines (vitamina D i folat ), i un baix consum d'àcids grassos saturats i àcids grassos trans s'associen a una millora de la qualitat espermàtica.

A més, el peix i marisc, el pollastre, cereals, verdures i fruita, o lactis baixos en greixos, també s'associen a una millor qualitat del semen i / o activitat espermàtica.

Per contra, el consum excessiu de carns vermelles i processades, aliments rics en soja, dolços i begudes edulcorades, certs lactis sencers, i la ingesta d'alcohol i cafeïna s'associen, en alguns estudis amb una disminució de la qualitat espermàtica.

En referència a la capacitat de fecundació, un elevat consum d'alcohol, cafeïna i carns vermelles i processades en homes, s'ha relacionat negativament amb les probabilitats d'embaràs i les taxes de fertilització de les parelles.

Segons els investigadors, aquests resultats subratllen el valor de seguir una dieta saludable com la Mediterrània, que podria millorar significativament la qualitat espermàtica i augmentar la taxa de fecundabilidad de la parella.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook

Salut


Els perills de practicar sexe sota l'aigua
Els perills de practicar sexe sota l'aigua

Els perills de practicar sexe sota l'aigua

Les relacions sexuals a l'aigua tenen el seu erotisme però poden provocar infeccions i sequedat

Com actuar davant d'una cremada solar?

Com actuar davant d'una cremada solar?

Hidratar molt, no estirar la pell i fer servir roba suau són alguns dels consells que et poden...

Cinc tractaments facials per a l'estiu

Cinc tractaments facials per a l'estiu

Descobriu la millor cura i recomanacions per a la pell saludable i hidratada

Lactància: claus per iniciar-la amb èxit i sense problemes

Lactància: claus per iniciar-la amb èxit i sense problemes

Mares amb experiència ens donen deu pautes bàsiques per començar-la de manera correcta

Embaràs

Guia per a embarassades

redacció

 | 0

Et donem consells, t'ensenyem a fer massatges, t'expliquem què pots i no pots menjar...

 

Enllaços recomanats: Premis cinema