No vas al bany de forma regular? El restrenyiment és un problema que pot condicionar la qualitat de vida en provocar molèsties i dolors estomacals. Si cada vegada que vas al servei trigues més del compte i et resulta incòmode, és possible que pateixis d'aquesta malaltia.

Per evitar-ho els especialistes recomanen beure molta aigua, fer exercici i augmentar la ingesta de fibra, però, si tot i així el problema persisteix, has de saber que hi ha diversos aliments que t'ajudaran a combatre l'estrenyiment de forma ràpida.Pruna

La pruna és una excel·lent font de fibra, tant fresca com seca i, encara que aquesta última conté bastant sucre concentrat per no tenir aigua, té un efecte laxant en l'organisme que pot ser de molta ajuda. Aquesta fruita afavoreix els moviments del còlon i ajuda a la retenció d'aigua en els intestins per afavorir els processos de formació de la femta.

Segó de blat o de civada

Tots dos t'ajudaran a eliminar el restrenyiment de la teva vida. El blat i la civada estimulen els treballs de l'intestí i, en només uns dies, notaràs com la teva activitat recupera la glòria de dies passats. La millor forma de prendre'ls és triturat, ja que es digereixen millor i el seu efecte és molt més intens. Es poden afegir als cereals, al iogurt, etc. Això sí, no convé prendre'n més de dues cullerades perquè podrien produir-te flatulències i dolor abdominal.

Llenties

Les llenties, i en general tots els llegums, poden ajudar-te amb el teu problema. Un aliment que t'ajudarà a mantenir un intestí sa i en funcionament. És recomanable menjar aquestes proteïnes vegetals com a mínim tres vegades per setmana i combinar-les amb verdures per augmentar l'efecte laxant.

Iogurt amb bífidus

Els aliments probiòtics són especialment recomanables per a persones amb restrenyiment crònic. El iogurt amb bífidus és perfecte, ja que els bacteris que conté ajuden a millorar la salut intestinal.

Oli d'oliva verge

Si estàs a dieta és possible que hagis volgut prescindir d'aquest saludable aliment per depurar l'organisme i perdre pes de manera més ràpida. Però és un error. És molt probable que, poc després d'eliminar l'oli del teu menú, hagis notat com la teva relació amb el bany s'ha anat refredant. Per tornar a fer les paus amb ell, et recomanem que condimentis els teus aliments amb oli d'oliva verge, que és un lubricant natural per la femta. Si el teu restrenyiment és força acusat, prova a prendre una cullerada d'aquest or líquid en dejú.