«Estava en un forn prenent un cafè, vaig veure l'anunci del repte al diari i vaig pensar 'això és per a mi'. Així que vaig enviar un correu electrònic en aquell mateix moment, sense esperar». D'aquesta manera, Sarai Hidalgo, de 34 anys, va decidir participar al #reptefit-regió7 d'enguany. Aquesta resident a Sant Vicenç de Castellet ha estat la seleccionada entre una quarantena de candidats de més de 30 anys per posar-se en forma en vuit setmanes. Un repte que començarà el 18 d'abril i que Regió7 durà a terme per segon any, al costat de gimnàs Cube, de Moment's by Cube i de Ríos Running Manresa.

«L'objectiu és disminuir greix i augmentar la massa muscular. Es buscarà un equilibri, encara que no baixi de pes», explica la Sarai. Malgrat aquest plantejament, ella té un objectiu personal, si fos possible: perdre 8 quilos. «Ara en peso 63 i sé que el meu pes ideal és a 55», detalla. Dins d'aquest repte global, de posar-se en forma, i del seu personal, d'assolir un pes desitjat, se n'amaga un altre, el que més l'espanta: participar en una cursa de 10 quilòmetres el proper 3 de juny, quan encara no hagi arribat al final de les vuit setmanes d'entrenaments.

Moltes ganes de començar

De fet, la Sarai té ganes de començar el repte pel seu compte abans del 18 d'abril, la data d'inici marcada per al #reptefitregio7: «sé que no ho he de fer, però ja en tinc moltes ganes». Com a mínim, explica, per arribar en bona forma a la cursa: «córrer una cursa de 10 quilòmetres és el que més por em fa. Em supera molt. Jo no sóc de córrer. Sóc més d'anar en bici, sóc d'aigua. Sóc socorrista, he fet aiguagim i sóc monitora de piscina», enumera per demostrar la seva predilecció pels esports aquàtics. La prova, però, arribarà quan ja acumuli un mes i mig d'entrenaments, el tram final del repte. Llavors, se suposa que ja tindrà fons físic per participar-hi, encara que no ho veu clar.Totes les facilitats

Durant aquestes vuit setmanes, la Sarai disposarà d'un entrenador personal al gimnàs Cube, amb qui farà tres sessions a la setmana. I si supera el repte, podrà gaudir de tres mesos més de gimnàs gratuït. A més, se li farà una dieta personalitzada i tractaments d'estètica a Moment's by Cube. I rebrà roba esportiva per a l'entrenament, gentilesa de Ríos Running Manresa. Amb ells, a més, pretén sortir a córrer més enllà dels entrenaments al gimnàs: «si he de córrer, m'hauré d'entrenar. I per no anar sola, aniré amb ells».Practicant de molts esports

La Sarai explica que ja té experiència en el món de l'esport, encara que li treu importància: «no sóc professional de res, però he fet una mica de tot. I comença a enumerar: «als 21 anys vaig començar a nedar més seriosament perquè la meva parella d'aleshores era waterpolista. I junts ens vam treure el títol de socorristes. Entrenava a waterpolo amb un equip de noies, tot i que no estava federada, per estar en forma. Feia tots els entrenaments amb elles».

A partir d'aquí, no va deixar de practicar diferents esports de manera més o menys continuada. «Després he fet esquí, bicicleta, he anat al gimnàs a fer classes dirigides... I de petita havia fet patinatge», continua enumerant. I la llista no s'acaba. «Vaig estar al centre excursionista de Manresa: pujàvem a esquiar amb els nens i els feia una mica de monitora. Més endavant vaig fer snowboard, que m'agrada molt», recorda.

Una de les últimes activitats físiques més regulars que ha practicat és el ciclisme, tot i que en la modalitat de mitjà de transport entre ciutats: «amb la bicicleta havia anat a la feina, sobretot quan feia bon temps, i feia uns 30 quilòmetres cada dia». I per si això fos poc, afegeix: «l'últim de tot el que he fet és anar a nedar un cop a la setmana. I també feia pilates reformer, amb màquines».

Si practicar esport de manera regular no li vindrà de nou, ja que ho ha fet com un hàbit durant més de deu anys, tampoc no l'espanta haver de seguir una dieta estricta. «Menjo bé, no abuso dels dolços. Per això, cap problema. Ja sóc de cuidar-me», assegura sobre l'alimentació.

Objectiu: superació

Més que un canvi físic, que també espera que arribi, Sarai Hidalgo pretén treure un profit més psicològic d'aquest repte de 8 setmanes. «Vull superar-me, enfortir-me mentalment a partir de l'esport», detalla sobre la finalitat de l'entrenament que afrontarà. Un enfortiment que espera traslladar a qualsevol aspecte vital.

«De fet, tot és un tema d'autoestima», continua explicant. «Just després de començar a nedar més seriosament ja vaig voler ser socorrista. Llavors em va costar, però m'hi vaig entossudir».

I ara se li planteja un nou repte esportiu al davant, al qual es va apuntar per un rampell. «Sempre em plantejo reptes superiors per tal de superar-me», conclou.