BBVA Territoris Solidaris 

Fisioteràpia a domicili en benefici de 35 malalts

L'Associació de les Mucopolisacaridosis invereteix en aquest servei 10.000 euros de BBVA

22.04.2017 | 07:18
Exercicis de fisioteràpia a l´aigua

«Gràcies a l´ajut de BBVA del programa Territoris Solidaris podem millorar la qualitat de vida dels pacients», explica Jordi Cruz, director de l´Associació de les Mucopolisacaridosis i Síndromes Relacionades. Aquesta entitat, amb seu a Igualada, dóna cobertura a tot l´estat espanyol, en concret a 450 pacients que tenen malalties lisosomals, a malalties genètiques que es donen per la deficiència d´una o més proteïnes encarregades de la degradació de macromolècules als lisosomes.

Per a aquestes persones, la fisioteràpia és un servei clau. I l´Associació de les Mucopolisacaridosis hi aposta fort: «es tracta del projecte amb més acollida entre les famílies afectades, per la necessitat i la repercussió positiva i immediata, és un benefici directe per a la persona afectada, amb gran dependència i mobilitat reduïda», comenta Jordi Cruz. Gràcies a l´ajut de 10.000 euros de BBVA, pot tirar endavant la fisioteràpia a domicili: «tenim convenis de col·laboració amb col·legis de fisioteràpia per a les famílies que ens demanen el servei.

Un cop avaluades les peticions els fisioterapeutes han de conèixer els malalts i saber quins exercicis poden fer perquè la teràpia els sigui beneficiosa per a la salut i per a una millor qualitat de vida». Aquest és el repte. Per aquest motiu són tan importants els premis econòmics que rep l´entitat, amb els quals es pot sufragar el cost que té oferir fisioteràpia a domicili. «Agraïm molt el suport de BBVA i que confiï en la nostra tasca», fa ressaltar Jordi Cruz.

Actualment s´estan beneficiant de la fisioteràpia a domicili unes 35 famílies, gràcies als 10.000 euros de BBVA i altres ajuts, ja que el cost del servei representa per a l´associació uns 40.000 euros. És una inversió «per garantir un futur millor per als afectats de malalties lisosomals», remarca Cruz. En aquest sentit, el projecte s´amplia a la psicoteràpia on-line, tenint en compte que «piscològicament el diagnòstic d´una d´aquestes malalties és un cop molt dur», per això «poder oferir el servei de psicòlegs també ho considerem molt important», apunta Cruz.

L´Associació de les Mucopolisacaridosis és una de les 32 entitats catalanes que s´han beneficiat de dotacions econòmiques de BBVA per a projectes solidaris.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook

Salut


Consulta la dosis recomanada.
Quina és la dosi diària màxima de ibuprofèn?

Quina és la dosi diària màxima de ibuprofèn?

Aquest antiinflamatori és un dels medicaments més habituals en els nostres farmacioles

Per què cal vacunar-se de la grip?

Per què cal vacunar-se de la grip?

El virus no és mortal, però en embarassades o en persones majors de 60 anys pot ser-ho

Quants ous es poden menjar a la setmana?

Quants ous es poden menjar a la setmana?

L'ombra del colesterol sempre ha planat sobre aquest aliment

Remeis casolans per combatre la tos seca

Remeis casolans per combatre la tos seca

Descobreix com evitar-la amb ingredients que tens a casa i acaba amb les molèsties

Embaràs

Guia per a embarassades

redacció

 | 0

Et donem consells, t'ensenyem a fer massatges, t'expliquem què pots i no pots menjar...

 

Enllaços recomanats: Premis cinema