La cervesa calma més el dolor que el paracetamol

Un estudi de la universitat de Greenwich apunta que l'alcohol alleuja els mals físics de manera eficaç

06.05.2017 | 07:08
La cervesa té efectes analgèsics.

Et fa mal alguna cosa? Doncs atenció al mètode que ha trobat la Universitat de Greenwich (Regne Unit) per combatre-ho sense necessitat de recórrer a cap medicament. Caldrà, això sí, tenir cervesa a la nevera. Perquè segons defensa l'estudi dut a terme per aquest centre universitari londinenc, beure'n dos gots -bé, dues pintes- alleuja el dolor de manera més efectiva que, per exemple, el paracetamol.

Pel que sembla, l'explicació està relacionada amb l'alcohol. Els investigadors raonen que elevar la quantitat d'alcohol en sang a un nivell del 0,08% fa que el cos augmenti el seu llindar del dolor. El que s'aconsegueix així és que la percepció del malestar es redueixi. Podria fer-ho en fins a un 25%.

Segons els científics que han dut a terme l'estudi, "l'alcohol és un analgèsic que contribueix a reduir significativament la intensitat percebuda del dolor". Els especialistes relacionen aquests resultats amb els casos detectats en els quals pacients que pateixen un dolor agut persistent cauen en l'alcoholisme. De vegades, aquests malalts abusen de l'alcohol com a forma d'alleujament, tot i les conseqüències negatives que podria tenir a llarg termini aquest consum elevat d'alcohol.

El coordinador de la investigació, el doctor Trevor Thompson, ha explicat al mitjà britànic 'The Sun' que l'alcohol pot ser comparat en els seus efectes a opiacis com la codeïna, pal·liatius tots aquests "més potents que el paracetamol".

Els investigadors no han sabut identificar el perquè d'aquest augment en el llindar del dolor. Podria ser degut a que l'alcohol afecti directament als receptors cerebrals o perquè el seu consum ajudi a arribar a la relaxació.

Sigui com sigui, l'estudi no assevera en cap moment que l'alcohol sigui bo per a la salut i adverteix dels efectes negatius a mig i llarg termini de consumir-lo en excés.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook

Salut


Les persones no celíaques no han de rebutjar el gluten.
Per què és dolent seguir una dieta sense gluten si no ets celíac?

Per què és dolent seguir una dieta sense gluten si no ets celíac?

Els experts alerten dels riscos d'evitar el gluten si no es pateix la malaltia celíaca

Es pot tornar a congelar un aliment descongelat?<br/>

Es pot tornar a congelar un aliment descongelat?

Descobreix com allargar la vida útil dels aliments que tens a la nevera sense córrer riscos

Un jove de 18 anys crea un sostenidor per detectar el càncer de mama

Un jove de 18 anys crea un sostenidor per detectar el càncer de mama

El mexicà Julián Ríos treballa en l'invent des que gairebé perd a la seva mare per la malaltia

El sucre que no es veu en el que consumim cada dia

El sucre que no es veu en el que consumim cada dia

Un projecte fotogràfic revoluciona les xarxes en visibilizar el sucre ocult en nombrosos productes

Embaràs

Guia per a embarassades

redacció

 | 0

Et donem consells, t'ensenyem a fer massatges, t'expliquem què pots i no pots menjar...

 

Enllaços recomanats: Premis cinema