Els nadons han de portar ulleres de sol?

Els nens menors de 3 anys són els més sensibles als efectes nocius de les radiacions

16.05.2017 | 15:56
Una nena amb ulleres de sol.

L'exposició solar prolongada provoca efectes nocius per a la salut, com l'envelliment cutani i el càncer de pell. Un excés de llum solar pot causar també cremades solars i a més, pot incrementar l'aparició de malalties futures com les cataractes, per exemple. Per això, de la mateixa manera que es protegeix la pell amb crema fotoprotectora, cal fer-ho amb els ulls. I amb els dels més petits?

Jaime García Aguado, pediatre de l'Associació Espanyola de Pediatria d'Atenció Primària (AEPap), membre del grup d'activitats i d'alteracions visuals en la infància, assenyala que no hi ha una edat concreta a la qual posar als nens les ulleres.

"En general convé posar-los ulleres de sol sempre que vagin a prendre el sol d'una manera relativament important. Si anem a posar-los crema protectora convindrà posar-los també ulleres de sol. Més que de l'edat, depèn de la intensitat de l'exposició al sol. Quan són petitons i estan al cotxet, amb una gorra segurament serà suficient ", sosté l'expert.

Sí que veu convenient posar ulleres de protecció solar a aquells nadons que van a la muntanya o a la platja. Aquest especialista del Centre de Salut de Villablanca (Madrid) especifica que per a una situació normal es poden utilitzar unes ulleres de categoria tres, mentre que si té lloc una exposició intensa convé una categoria quatre en els vidres. "El que fa és que protegeixi dels raigs visibles però és fonamental la protecció enfront de la radiació no visible. Han de tenir filtre per a la graduació ultraviolada. No depèn del preu. No per ser més cares són millors. El que sí és important és que aquests vidres tinguin una categoria tres i el filtre per raigs UV ".

Segons destaca, és important tenir cura de la vista dels més petits des del naixement perquè es tracta d'un sentit "fonamental" i amb el qual les persones es relacionen amb el món exterior. "Convé cuidar-la per evitar afectacions futures. Se sap que en els adults l'aparició de cataractes o altres problemes de degeneració de la retina estan relacionats amb l'exposició al sol al llarg de la vida", alerta l'especialista. García Aguado també recomana seguir les revisions periòdiques del nen, que inclouen un examen de la visió.

Des de l'Associació Espanyola de Pediatria (AEP) subratllen en aquest sentit que, especialment els nadons, així com els nens més petits i menors de tres anys són els més sensibles als efectes nocius de les radiacions. Així, insisteix que s'han d'establir conductes de fotoprotecció que previnguin l'exposició excessiva a les radiacions solars.

Aquestes precaucions han ser posades en pràctica, no només en platges, piscines i estacions de muntanya, sinó també sempre que es practiquin esports a l'aire lliure o s'acudeixi a espectacles o altres activitats que es duguin a terme en espais oberts. "Convé ser previsor i pecar per excés, no per defecte", avisa.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook

Salut


Alerta amb les begudes fredes i els aires acondicionats.
Com protegir la gola a l'estiu

Com protegir la gola a l'estiu

Claus definitives per evitar el mal de coll i gaudir de les vacances sense contratemps

Es pot tornar a congelar un aliment descongelat?<br/>

Es pot tornar a congelar un aliment descongelat?

Descobreix com allargar la vida útil dels aliments que tens a la nevera sense córrer riscos

Un jove de 18 anys crea un sostenidor per detectar el càncer de mama

Un jove de 18 anys crea un sostenidor per detectar el càncer de mama

El mexicà Julián Ríos treballa en l'invent des que gairebé perd a la seva mare per la malaltia

El sucre que no es veu en el que consumim cada dia

El sucre que no es veu en el que consumim cada dia

Un projecte fotogràfic revoluciona les xarxes en visibilizar el sucre ocult en nombrosos productes

Embaràs

Guia per a embarassades

redacció

 | 0

Et donem consells, t'ensenyem a fer massatges, t'expliquem què pots i no pots menjar...

 

Enllaços recomanats: Premis cinema