Lactància i calor, consells per afrontar-ho

Les altes temperatures fan que la mare i el nadó se sentin incòmodes durant les preses

07.06.2017 | 15:11
Un bebè alletant-se.

La pujada de les temperatures pot dificultar la lactància, ja que tant la mare com el nadó poden sentir-se incòmodes, si bé no es pot interrompre ja que, entre altres raons, en aquesta època el nen perd un major volum de sals minerals a través de la suor.

Per aquest motiu, i per tal d'afrontar aquesta etapa de la forma millor forma, l'assessora de lactància i responsable de divulgació de Medela, Montse Robles, ha aportat sis consells bàsics:

1. Les preses es faran a demanda, i cal oblidar-se d'horaris estrictes i de preses controlades. En èpoques de calor el nadó transpira més i hi ha més risc de deshidratació. La llet materna li proporciona tot el líquid que necessita.

2. Si el nadó pica de cap, es posa la mà a la boca, treu la llengua o directament es queixa, són senyals que té set i cal donar-li una nova presa. No cal esperar a que el nadó plori.

3. De la mateixa manera que un nadó pot deshidratar-se en èpoques de calor, la mare pot patir símptomes similars al donar el pit. És fonamental, que la mare segueixi una alimentació equilibrada i tingui una correcta hidratació en èpoques de calor. Convé tenir a mà una ampolla amb aigua i beure mentre duri la presa, no tant per augmentar la quantitat de llet, sinó per calmar la set, ja que l'hormona que segrega el cos mentre la mare dóna el pit, l'oxitocina, produeix set .

4. Realitzar les preses en llocs frescos. Si el lloc on s'alleta el bebè disposa d'aire condicionat, cal evitar que el nadó rebi directament el flux d'aire. Si, per exemple, a casa no hi ha aquest tipus d'equips convé baixar les persianes i tancar les finestres perquè l'habitació estigui el més fresca possible.

5. La lactància materna funciona millor quan la mare i el nadó estan el més relaxats i còmodes possible. Per això, un bany a la piscina pot ser el remei perfecte per alleujar la calor i relaxar-se, a més de practicar el contacte pell amb pell. Tot i que no és recomanable alletar en una piscina, una capbussada ràpid pot ajudar a relaxar a tots dos per estar preparats en la següent presa.

6. Mantenir el nadó a l'ombra o sota un para-sol amb un protector solar disponible per a qualsevol exposició solar inesperada. Un barret o gorra també pot ser beneficiós per a protegir-se del sol igual que un protector solar adequat si el teu bebè té més de 6 mesos d'edat.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook

Salut


Evita recuperar els quilos perduts durant l''operació biquini'
Cinc batuts depuratius per netejar l'organisme

Cinc batuts depuratius per netejar l'organisme

Descobreix els liquats que t'ajuden a contrarestar els excessos de l'estiu de forma fàcil

Es pot tornar a congelar un aliment descongelat?<br/>

Es pot tornar a congelar un aliment descongelat?

Descobreix com allargar la vida útil dels aliments que tens a la nevera sense córrer riscos

Un jove de 18 anys crea un sostenidor per detectar el càncer de mama

Un jove de 18 anys crea un sostenidor per detectar el càncer de mama

El mexicà Julián Ríos treballa en l'invent des que gairebé perd a la seva mare per la malaltia

El sucre que no es veu en el que consumim cada dia

El sucre que no es veu en el que consumim cada dia

Un projecte fotogràfic revoluciona les xarxes en visibilizar el sucre ocult en nombrosos productes

Embaràs

Guia per a embarassades

redacció

 | 0

Et donem consells, t'ensenyem a fer massatges, t'expliquem què pots i no pots menjar...

 

Enllaços recomanats: Premis cinema