Els perills que pot causar mossegar-se les ungles

L'hàbit és causat per l'estrès o com una forma d'autocastigar-se

24.07.2017 | 21:42
Mossegar-se les ungles és dolent per la salut.

És un dels hàbits més estesos entre la població. Mossegar-se les ungles és una cosa que fa moltíssima gent, però la veritat és que fer-ho pot ser bastant perjudicial per a la salut.

En un llenguatge més científic es denomina onicofàgia. Els motius pels quals una persona es mossega les ungles són molt diversos: nervis, problemes (tant interns com externs) o, fins i tot, la necessitat d'auto castigar-se. I de fet, més enllà de ser un costum antiestètic, els problemes que pot implicar aquesta mania són molt diversos.

Experts en el món sanitari han resaltat que poden augmentar el risc de contreure refredats i altres malalties. Encara que aquests no són els únics problemes que comporta aquest costum tan estès. És molt habitual que les persones que es mosseguen les ungles pateixin paroníquia, una inflamació a la pell que se situa a la zona immediatament inferior a la ungla. Aquest molest i desagradable embalum vermellós a més de ser dolorós, pot segregar pus i sol aparèixer després d'una infecció bacteriana.

Berrugues

I de bacteris va la cosa. Perquè són les mans, en concret els seus dits, una de les fonts més grans de bacteris del nostre cos. És molt habitual la presència de enterobacteriàcies en els dits. Dins d'aquesta família destaca la Salmonel·la i l'I. Coli, causants de nombrosos problemes a la nostra salut.

Però el llistat de malalties que pot provocar alguna cosa que sembla tan innocent va més allà. Mossegar-se les ungles pot provocar problemes a la salut bucodental, ja que desplaça a les nostres dents del seu lloc idoni i danya l'esmalt.

D'altra banda, els que són propensos a tenir berrugues a les seves mans han de tenir especial cura. Les berrugues provenen del famós Virus del Papil·loma Humà, i tenir els dits en la boca contínuament pot fer que aquestes berrugues s'estengui a l'interior.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook

Salut


Per què cal vacunar-se de la grip?
Per què cal vacunar-se de la grip?

Per què cal vacunar-se de la grip?

El virus no és mortal, però en embarassades o en persones majors de 60 anys pot ser-ho

Quants ous es poden menjar a la setmana?

Quants ous es poden menjar a la setmana?

L'ombra del colesterol sempre ha planat sobre aquest aliment

Remeis casolans per combatre la tos seca

Remeis casolans per combatre la tos seca

Descobreix com evitar-la amb ingredients que tens a casa i acaba amb les molèsties

Per què és dolent per la salut menjar a mitjanit?

Per què és dolent per la salut menjar a mitjanit?

No és convenient ignorar les senyals del rellotge biològic i menjar fora hores

Embaràs

Guia per a embarassades

redacció

 | 0

Et donem consells, t'ensenyem a fer massatges, t'expliquem què pots i no pots menjar...

 

Enllaços recomanats: Premis cinema