Per què es compliquen alguns trasplantaments hepàtics?

09.09.2017 | 07:46
Investigadors de l´equip del doctor Miquel Navasa que han fet l´estudi.

Investigadors del Centre d'Investigació Biomèdica en Xarxa de Malalties Hepàtiques (CIBEREHD) pertanyents a la Unitat de Transplantament Hepàtic de l'Hospital Clínic-IDIBAPS, liderats pel doctor Miquel Navasa, han identificat la relació entre el risc d'infecció bacteriana i de mort després d'un trasplantament de fetge amb la immunitat innata a l'òrgan donant.

L'estudi, que ha estat publicat a American Journal of Transplantation, relaciona aquestes complicacions infeccioses amb certs polimorfismes de lectina d'unió manosa (MBL), una proteïna circulant de la immunitat innata que es produeix en el fetge. Així mateix, l'estudi també obre el camí a poder fer tractaments preventius i s'ha fet una avaluació de la gravetat de les complicacions durant el primer any de trasplantament hepàtic.
Els investigadors, amb la col·laboració dels grups d'infeccions en receptors de trasplantament òrgan sòlid i d'investigació en immunoreceptors del sistema innat i adaptatiu, han avaluat en persones receptores de trasplantament hepàtic l'impacte dels poliformismes de la proteïna que són presents a l'òrgan del donant sobre el risc de desenvolupar infeccions. I la gravetat de les complicacions durant el primer any de trasplantament hepàtic.

Segons Jordi Colmenero, un dels autors principals d´aquest estudi, «demostrem que els receptors d'un donant que presenta una producció deficient de MBL no només presenta més risc de presentar infeccions bacterianes, sobretot pneumònia, sinó que aquestes patologies evolucionen amb més freqüència a xoc sèptic i a mort de causa infecciosa», comparat amb les persones que reben l'òrgan d'un donant productor de MBL en rangs normals.

Prevenció individualitzada


Aquest estudi, tal com també assenyala l´investigador, «no només ens ajuda a entendre el paper de la immunitat innata després del trasplantament, sinó que també demostra que, amb una senzilla anàlisi genètica del donant, es poden identificar els receptors amb alt risc de presentar infeccions bacterianes greus després del trasplantament hepàtic i inclús proposar mesures de prevenció individualitzades per a aquests pacients».

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook

Salut


Quatre tasses diàries de cafè ajuden a prevenir la mort prematura

Quatre tasses diàries de cafè ajuden a prevenir la mort prematura

Investigadors de Navarra han conclòs que el seu consum redueix en un 64% el risc de mortalitat

Què és la fibromialgia?

Què és la fibromialgia?

Aquesta malaltia té uns símptomes tan variats que els que la pateixen se senten incompresos

Què diu el color de l'orina de la teva salut?

Què diu el color de l'orina de la teva salut?

La gamma de tons que pot presentar indica com funcionen alguns dels nostres òrgans

Embaràs

Guia per a embarassades

redacció

 | 0

Et donem consells, t'ensenyem a fer massatges, t'expliquem què pots i no pots menjar...

 

Enllaços recomanats: Premis cinema