Els beneficis de l’àloe vera per a la salut són molts i diversos: és una planta amb propietat de regenerar les cèl·lules de la pell, té acció digestiva, efecte depuratiu, afavoreix la regeneració de teixits interns, elimina fongs i virus, té efecte analgèsic, protegeix el sistema immunitari i posseeix una acció antiinflamatòria.

La planta es pot utilitzar en format crema i també ingerida com a beguda. L’àloe vera es pot aplicar de diferents maneres. És tot un món. I és l’especialitat, per exemple, de la multinacional americana Forever Living, que ha apostat per Barcelona per donar a conèixer aquesta «prodigiosa» planta. Des de final de setembre fins a principi d’octubre, Forever Living participa a l’esdeveniment Rock Barcelona, on 3.000 coneixedors i experts de tot el món mostren als fans del wellness els secrets de l’àloe vera, els seus beneficis i com aplicar-los en el dia a dia. A més, Forever Living té oberta una pop up store al carrer de Santa Tecla de Barcelona on experts de l’àloe vera ofereixen els productes de la marca.

Aquesta acció forma part de l’esdeveniment Rock the Boat, amb el qual la firma americana vol premiar els seus distribuïdors per seguir apostant per una vida sana i per l’ús de productes naturals.

Forever Living

Forever Living és una empresa familiar ubicada a Arizona (EUA) amb presència directa en més de 150 països, i és el fabricant i distribuïdor d’àloe vera més gran del món. Fundada l’any 1978, la companyia es dedica al desenvolupament de productes de salut i bellesa que ajuden a veure’s i a sentir-se millor. Actualment, l’empresa comercialitza més de 200 productes i genera una facturació d’uns 2,5 bilions de dòlars l’any.

Forever Living no ven al consumidor final sinó que els seus productes es comercialitzen exclusivament per mitjà d’una xarxa de distribuïdors independents, anomenats Forever Business Owners. Ara mateix la companyia té més de set milions de distribuïdors mundials.

L’àloe vera, ingredient estrella

Forever Living cultiva el seu àloe vera a la República Dominicana i a Texas, des de la sembra fins a la collita. Els agricultors sembren l’àloe vera a mà, tractant-lo amb la màxima cura. Les fulles es processen poques hores després de la collita, de manera que «s’obté el gel més pur i fresc de l’àloe, intacte, amb totes les seves propietats inherents», asseguren fonts de la marca.

La marca cultiva més de 30 milions de plantes i obté més de 450.000 quilos d’àloe vera a la setmana. Tant a les seves finques de Texas com a les de la República Dominicana s’utilitzen cabres i ovelles «per controlar de forma natural les males herbes i proporcionar un fertilitzant 100% natural», segons Forever Living.