Quins beneficis aporta la xocolata?

Cada vegada hi ha més metges, dietistes i nutricionistes que recomanen ingerir-ne de forma moderada

10.11.2017 | 16:08
Menjar xocolata és bo, sempre que el consum sigui moderat.
Molta gent viu en una lluita constant contra la xocolata, de privar-se de la temptació d´aquest producte tan plaent al paladar.

Hi ha molts mites sobre els aspectes negatius de la xocolata, però cada vegada hi ha més metges, dietistes i nutricionistes que recomanen ingerir-ne, sempre de forma moderada i com més alt sigui el percentatge de cacau millor.
 

Quins beneficis desconeguts aporta la xocolata?

Sabem que és boníssima i que és afrodisíaca, però hi ha altres avantatges que poden servir de consol quan no ens podem resistir a obrir una rajola de xocolata. 
 

Rica en magnesi

El cacau és ideal per a esportistes, pels seus valors nutricionals. Ajuda a l´enfortiment muscular i aporta energia, que afavoreix l'activitat física.
 

Antioxidants:

És rica en antioxidants, fet que ajuda a reduir l'envelliment.

Redueix el colesterol: un altre dels grans beneficis de la xocolata és que el seu consum, moderat, ajuda a reduir el colesterol. Disminueix el colesterol dolent i augmenta el bo.
 
Beneficiosa per al cor

Alguns metges ja inclouen menjar xocolata en les recomanacions per ajudar a reduir accidents cardiovasculars.
 

Ferro

La xocolata també té un alt contingut en ferro, fins i tot més que les mongetes o les llenties.

Tot i aquests beneficis de la xocolata, cal deixar clar que hi ha una diferència important entre la xocolata industrial i l´artesanal, que conté greixos vegetals i no tants  sucres. 
 
També cal eliminar mites falsos com ara que la xocolata provoca acne o càries.
 
Amb tot, cal no abusar de la xocolata i fer-ne un consum moderat, d´ uns 25-30 grams al dia. Així,  contribuirà a allargar la vida i a aixecar els ànims.
Compartir a Twitter
Compartir a Facebook
Embaràs

Guia per a embarassades

redacció

 | 0

Et donem consells, t'ensenyem a fer massatges, t'expliquem què pots i no pots menjar...

 

Enllaços recomanats: Premis cinema