Molta gent viu en una lluita constant contra la xocolata, de privar-se de la temptació d’aquest producte tan plaent al paladar.
Hi ha molts mites sobre els aspectes negatius de la xocolata, però cada vegada hi ha més metges, dietistes i nutricionistes que recomanen ingerir-ne, sempre de forma moderada i com més alt sigui el percentatge de cacau millor.
Quins beneficis desconeguts aporta la xocolata?
Sabem que és boníssima i que és afrodisíaca, però hi ha altres avantatges que poden servir de consol quan no ens podem resistir a obrir una rajola de xocolata.
Rica en magnesi
El cacau és ideal per a esportistes, pels seus valors nutricionals. Ajuda a l’enfortiment muscular i aporta energia, que afavoreix l'activitat física.
Antioxidants:
És rica en antioxidants, fet que ajuda a reduir l'envelliment.
Redueix el colesterol: un altre dels grans beneficis de la xocolata és que el seu consum, moderat, ajuda a reduir el colesterol. Disminueix el colesterol dolent i augmenta el bo.
Beneficiosa per al cor
Alguns metges ja inclouen menjar xocolata en les recomanacions per ajudar a reduir accidents cardiovasculars.
Ferro
La xocolata també té un alt contingut en ferro, fins i tot més que les mongetes o les llenties.
Tot i aquests beneficis de la xocolata, cal deixar clar que hi ha una diferència important entre la xocolata industrial i l’artesanal, que conté greixos vegetals i no tants sucres.
També cal eliminar mites falsos com ara que la xocolata provoca acne o càries.
Amb tot, cal no abusar de la xocolata i fer-ne un consum moderat, d’uns 25-30 grams al dia. Així, contribuirà a allargar la vida i a aixecar els ànims.