Moltes famílies tenen gossos a casa, i en molts casos el gos és més que un animal de companyia: és una part fonamental del nucli familiar.

A més, hi ha amos que permeten que els gossos dormin a la mateixa habitació, o fins i tot, al llit amb ells. Això és dolent? La decisió que un gos dormi al llit dels amos és només cosa seva i no té res de dolent més enllà de mantenir una higiene adequada en l'animal per evitar el contagi de paràsits o malalties.

Alguns metges han fet petits estudis per aclarir aquesta qüestió. La Clínica Mayo dels Estats Units va monitoritzar el son d'unes 40 persones de més de 40 anys mentre dormien amb la seva mascota de més de 6 mesos. Segons l'estudi, la majoria dels participants es va mantenir 7,9 hores al llit, 6,8 de les quals dormint. Això significa una eficiència del son del 81%. La mida dels gossos, que van dormir de mitjana unes 6,9 hores, no va influir de cap manera en el son dels amos. La mostra va donar com a resultat que la presència del gos a l'habitació o al llit no era cap problema per a la salut ni per dormir bé.

El que sí que cal tenir en compte abans de dormir amb l'animal és que el gos estigui adequadament desparasitat. Els gossos surten cada dia al carrer i poden agafar puces i fins i tot paparres. Mantenir aquests paràsits a ratlla és clau per evitar picades o fins i tot provocar una plaga a dins a casa.

També és molt important raspallar-lo per tenir-ho tot net, sobretot els llençols. És fonamental perquè es mantingui més polit i també influeix en el fet que, com més pèl, més paràsits.

Netejar les potes de l'animal quan arriba del carrer també és clau per evitar que deixi petjades al terra, al sofà o al llit. En aquest sentit, si dorm amb els amos, s'aconsella col·locar una manta o llençol per al gos, per evitar haver compatir-ho i que l'embruti.