La Patum de Berga, les Santes de Mataró, Temps de Flors de Girona o la Festa del Renaixement de Tortosa són algunes de les festes tradicionals catalanes que apareixen al calendari solidari del 2018 dels Mossos d'Esquadra, dedicat a les persones que tenen Alzheimer i a les seves famílies.

El calendari se centra en catorze festivitats o cites arrelades al territori que se celebren entre el març i el juliol. Segons la presidenta de la FAFAC, Imma Fernández, «el calendari emana col·laboració i solidaritat entre les persones de la societat civil, com colles i confraries, i mossos, cuidadors i persones amb Alzheimer».

Fernández destaca que el calendari dels Mossos d'Esquadra és un «projecte solidari de gran valor», ja que els dóna visibilitat i els permet augmentar la sensibilització en els territoris on treballen les associacions, així com «recaptar fons per implementar i donar continuïtat als programes d'atenció als familiars i cuidadors i les persones que pateixen la malaltia de l'Alzheimer».

El cap de la Comissaria Superior de Coordinació Central dels Mossos d'Esquadra, Joan Carles Molinero, subratlla que el cos vol contribuir a «augmentar la sensibilització social davant una malaltia que afecta i colpeja cada vegada més la nostra societat». Molinero afegeix que els Mossos d'Esquadra volen «caminar de la mà de la ciutadania» i ha assegurat que no escatimaran «cap esforç per contribuir a construir una societat més segura, però també més humana i solidària».

El projecte del calendari solidari s'ha consolidat dins el cos policial i en quatre edicions ha recaptat més de 230.000 euros, que s'han lliurat íntegrament a entitats que desenvolupen una tasca social important.